Home » Blog » Testületi beszámoló
DSC_0482

Testületi beszámoló

Huszan fogunk hozzá az idei testületi üléshez, melynek talán legfontosabb pontja a költségvetés elfogadása lesz.

A program tartalmazta volna a KOMVak, a COM-MEDIA és a Calor városi cégekkel kapcsolatos személyi cseréket is (pl. Kiss Péntek József – nyugodjék békében – még mindig a COM-MEDIA felügyelő tanácsának a tagja, valamint Szabó Béla és Konštantin Glič annak ellenére is a KOMVak felügyelő tanácsának a tagjai, hogy már nem képviselők), de Andruskó Imrét ez különösebben nem izgatta, és a tárgyalási rendre hivatkozva (a javaslatot nem tárgyalta a tanács, sem bizottság) egész egyszerűen levonatta az anyagot. Bár jogilag erre volt lehetősége, a manővernek köszönhetően ezek a cserék, melyek fontosak lennének, csak a márciusi testületi ülésen lesznek szentesítve. Keszegh Béla polgármester ezzel kapcsolatban csalódottságát fejezte ki, és arra utalgatott, Andruskónak talán fontos lehet, hogy néhány ember – ha csak egy kis időre – továbbra is a helyén maradjon.

Miután jóváhagytuk a programot, jönnek az interpellációk. Andruskó Imre a város által indítványozott behajtásokat (exekúciókat) kifogásolja. Keszegh Béla elmondja, 2016-ban kiküldött behajtási kérelmekről van szó, amit a behajtó cég most kezdett el kezelni. Az új vezetésnek tehát ehhez semmi köze, sőt, Keszegh maga sincs kibékülve a helyzettel. Ezzel kapcsolatban elmondja, hogy friss intézkedése alapján a behajtásokat ezentúl a városi hivatal fogja kezelni, annak ellenére, hogy éves szinten közel 6000 ügyről van szó. Azt is elmondja, jelenleg 1 200 000 euró kintlevőség van, ami jól jönne a városi költségvetésben.

Less Karcsi érdeklődik a város vezetésénél, hogy milyen lépéseket tettek – ha tettek – annak érdekében, ha egy esetleges árhullám keserítené meg a város életét? Az Duna gyűjtőterületén rengeteg csapadék esett, hullott, ezért nagy az esélye, hogy idén szembe kell majd nézni ezzel a problémával is. Ezután Pallér Péter komáromi lakos levelét olvassa fel, akitől elvették a szlovák állampolgárságát, mindez pedig úgy derült ki, hogy az önkormányzati választásokon nem tudott szavazni. Végezetül a Nagykeszi mellett található dán sertéstelepről beszél, ami egészségügy terén befolyásolhatja Komárom életét is.

Korpás Péter kéri a város vezetésétől néhány tavalyi beruházás (melyeket három másik képviselőtársával javasolt) részletes elszámolását. A polgármester nem lát ebben problémát, és megbízza az illetékes osztályt a feladattal.

Knirs Imre egy sor kérdést tesz fel a poliklinikával, a belvárossal, az Erdő utca problematikájával kapcsolatban, Keszegh ezekre is röviden válaszol.

Szűk egy óra alatt lementek az inerpellációk, így jöhet a többi programpont. Elsőként Fekete Tamás hivatalvezető jön a határozatok teljesítésével kapcsolatos beszámolóval. Ezután a főellenőr az idei év első felére tervezett ellenőrzésekről beszél, majd beszámol az eddig elvégzett ellenőrzésekrőlpanaszokról.

Ezután rátérünk a 2019-es költségvetési javaslatra, elsőként a főellenőr véleményével.  Miután szavaztunk, Keszegh Béla terjeszti és mutatja be a hivatal által előkészített költségvetési javaslatot. Akit érdekel, az egyes szektorokban milyen kiadásokkal számolunk, az nézze meg ezt a táblázatot.

A vitába öten jelentkeztek be, de komolyabb változtatási javaslat nem hangzott el. Illetve, Andruskó Imre ismét megpróbálja eljátszani ugyanazt a történetet, melybe már pár éve belecsavarodtunk: javasolja, hogy a Csemadok és a Matica 10 ezre mellett a Jókai színháznak és a komáromi kamarazenekarnak is adjunk 5-5 ezer eurót. Namost azt tudni kell, hogy a Jókai színházat, melynek egyébként a megye a fenntartója, végre nem kezelik mostohaként, és jelentős (736 ezer eurós) támogatásban részesítették, melyet az épület felújítására fordíthatnak. Továbbá, ahogy Keszegh Béla polgármester is elmondta, a város olyan támogatási megoldást keres, amely a Jókai színháznak és a város lakosainak is jó, így tervben van, hogy idén a színház körüli járdákat felújítjuk, ezzel is szebbé és méltóvá téve az intézmény környezetét. Ez pedig ugye nem 5 ezer euróba fog kerülni. Nem igaz tehát, hogy nem gondolunk rájuk, nem törődünk velük.

Ami a kamarazenekart illeti, Keszegh Béla elmondta, zajlik az egyeztetés velük és meg fogják találni a támogatás egyéb módját. Éppen ezért Andruskó javaslatát a Függetlenek Komáromért csoport nem támogatta, és személy szerint nagyon kíváncsi leszek, hogy ismét olvashatom-e majd az egyes lakáj-hírportálokon, mennyire szemét alakok vagyunk? Ha ugyanis így lesz, egészen biztosan elmagyarázom még egyszer.

Ezután a város cégeinek, intézményeinek a költségvetési javaslatai érkeznek, elsőként a Comorra Servisé. Ezután jön a VMK és az idősek otthona – ez utóbbi végül az igazgatónő javaslatára lekerül a napirendről. A városi művelődési központ esetében volt egy plusz programpont, mely az eddigi igazgatónő, Varga Annáról szól. Az intézmény vezetője július elsejétől nyugdíjba vonul, így új igazgató után kell néznünk. Miután a polgármester megköszönte eddigi szolgálatait, ebben a témában is döntöttünk: pályázatot írunk ki.

Ezt követően a KOMVakkal foglalkozunk. Ruman Patrik elnök-vezérigazgató először a “A KOMVaK Rt. által az infrastrukturális vízügyi vagyonon az általános javítás keretét meghaladó munkák és egyéb teljesítések összesítése a 2018-as évre vonatkozólag” – elnevezésű témával nyit, majd ezután a cég 2019-es üzleti terve lesz terítéken.

Miután ezzel végeztünk, a Calor következik. A cég javaslattal érkezik, már ami a hő árát illeti a 2019-es évben.

Ezután a pénzügyeket érintő kérdésekkel és javaslatokkal folytattuk:

  • Határozati javaslat projekt társfinanszírozására „szociális szolgáltatások fejlesztésének ámogatása – Akadálymentes terület kialákítása padlóburkolat kicserélésével
  • Javaslat a „Rozšírenie vozového parku na zber BRKO v meste Komárno“ projekt társfinanszírozására
  • Javaslat a „Regulácia rozširovania náletových a inváznych druhov drevín v NKP – Pevnosť (časť Stará pevnosť) v Komárne“ projekt társfinanszírozására
  • A Rozmaring utcai alapiskola kérvénye az „Alapiskolában sikeresebb II“ projekt társfinanszírozására

Ismét fajsúlyosabb témák jönnek, mégpedig a kultúr- és sporttámogatások elosztása. Idén kultúrtámogatásokra 80 ezer, sporttámogatásokra pedig 300 ezer eurót különítettünk el.  A kultúrára szánt pénzből az alábbi linken elérhető kérvényezők kaptak támogatás, a sporttámogatásokat pedig itt és itt tekinthetik meg.

A vagyonjogi ügyekkel folytatjuk. Csak azokat a témákat emelem majd ki, melyek körül nagyobb vita kerekedett.

Az egyik ilyen a COM-therm ügye. Arról van szó, hogy a város távfűtését ellátó cég már egy jó ideje jogviszony nélkül használ néhány városi telket, ezt pedig most rendezni szeretnénk. Az ügy nem először van a képviselő testület előtt, most viszont esélyt látok arra, hogy végre tovább lépjünk. A kérdéses területeket egyébként az alatta húzódó vezetékek és csövek miatt nagyon nem lehet másra használni, tehát mindenkinek az a jó, ha az ügy végére pont kerül. A tranzakciónak köszönhetően 165 ezer euró (független becsűs által felmért összeg) ütné a város markát, de többen is felvetették, hogy ilyen esetben két évre visszamenőleg a bérleti díjat is ki kell fizetni. Ami még fontos momentum, hogy pozitív elbírálás mellett a cég a jövőben ingatlanadót is fog fizetni a telek után, ami hosszú távon is plussz bevételt jelent.

Andruskó Imre három hidas társa nevében elmondja, azért nem tudja támogatni a dolgot, mert szerinte magasabb áron kellene a szóban forgó területeket értékesíteni, de elmondja ezt Anton Marek is. Feszty Zsolt csatlakozik hozzájuk. A hosszú diskurzust követően szavazásra került sor, végül nem is kicsi, kétharmados többséggel hagytuk jóvá a javaslatot.

A másik érdekesebb vagyonjogi ügy a Belső körúton található egykori “vérhastanya” területének eladása. A telket közel 290 ezer eurós áron venné meg a Davydov Building kft, mely háromemeletes lakóházakat építene. Ez a cég jelenleg Izsán is hasonló építkezést folytat. Végül úgy döntöttünk, versenytárgyalást írunk ki a cég által ajánlott árral, és ha lesz valaki, aki még ennél is többet ígér, annak adjuk a területet, ha meg nem lesz, vigyék ők. Ez is egy régebb óta rendezésre váró téma, nagyon jó lenne ha a végére érnénk.

Ezután megszavaztuk a kormány által jóváhagyott “ingyen ebéd” ügyét, jobban mondva egy általános érvényű rendeletet, mely az óvodáinkat és az alapiskoláinkat is érint.

Ezután a szociális és lakásügyeket relative gyorsan lezavartuk.

Később Szabó Ingrid számolt be a folyamatban levő vagy éppen lezajlott közbeszerzésekről, majd arról döntünk, 2019-ben melyik járdákat újítjuk fel? Visszakanyarodhatnék a Jókai színházas sztorira, ebben az anyagban is benne van a szándékunk, mely szerint a színház előtt is megújul a járda, ezzel pedig szépül a környezete.

A hivatal javaslatára egy komposztáló létrehozását, vagyis első körben a szándékát jóváhagytuk. Ez Gadócon valósulna meg, külső támogatásból.

A végére még marad egy érdekes téma, mely a képviselők és a bizottságok tagjainak anyagi juttatásáról szól. Ebben jóváhagytuk, hogy a bizottsági elnökök a képviselői fizetésük mellé további 80 eurót (bruttó) kapjanak havonta, csakúgy, mint a tanács tagjai. A bizottságok alelnökei 30 eurót fognak kapni havonta. Az esketők jutalmazását is módosítottuk, hiszen eddig méltatlanul kevés honoráriumot kaptak ennek a gyönyörű feladatnak az ellátásáért. Az esketők mostantól 40 eurót (bruttó) kapnak minden egyes esküvő után.

Volt, aki felhozta, mi indolkoja ezeket az összegeket? A magam részéről megpróbálok válaszolni. A képviselői fizetésem legutóbb 160 euró volt. Ennyi jött a számlámra januárban. Mindez egy hónap munkáért, miközben jól tudjátok, hogy konkrétan napi szinten több órát szánok erre a “szerepkörömre”. Ez mellé jön még nagyjából 50-60 euró tisztán a bizottsági elnöki posztért, szóval 200-250 eurót fogok mostantól keresni az önkormányzati munkámért, attól függően, hogy mennyi ad-hoc (pl. pályázatok, közbeszerzések kiértékelése) bizottságban fogok még tevékenykedni. Mindenki eldöntheti, hogy ez sok, vagy kevés.

Az egyéb programpont előtt még jóváhagytunk néhány személycserét az egyes bizottságokban.

Az utolsó programpontban (egyéb) Sebő Zsolt az Erzsébet szigeten tapasztalható problémáról beszél: az út rossz állapotban van, a lassítók rossz állapotban vannak, nem látják el a feladatukat, gyalogolni pedig szinte lehetetlen. Erre kellene megoldást találni, de legalábbis további lassítokat kirakni.

Bauer Ildió javasolja, hogy mutassunk példát, és legalább a képviselő testületi üléseken ne használjunk műanyag poharakat.

Horváth Attila kifejezi örömét, hiszen ezt a testületi ülést is sikerült időben befejezni, és valóban: negyed nyolc van, és mindjárt megyünk haza. Horváth később javasolja, hogy, hogy a Duna rakpart másik oldalán is alakítsunk ki parkolókat.

Molnár Marián az utolsó felszólaló, aki javasolja, próbáljunk meg valahogy pénzt elkülöníteni arra, hogy a poliklinika tetejét megjavíthassuk. Példának felhozza, hogy minden egyes városi ingatlan eladása után a bevétel 10 százalékát fordítsuk erre a célra. A továbbiakban Őrsújfaluval kapcsolatos problémákat ecsetel a hivatal illetékeseinek, melyekre belátható időn várja a megoldásokat.

Ennyi volt mára, mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok.