Home » Blog » Testületi beszámoló
DSC_0482

Testületi beszámoló

Nem tudom, mikor voltunk itt utoljára mindannyian, ma viszont mindenki eljött. Azt már felesleges is lenne külön veséznem, hogy az előre megadott program kismillió helyen változik. Megy a tilitoli, borul az egész sorrend.

A kérdések és interpellációk rovatba kilencen jelentkeztek be. Előre jelzem, hogy munkahelyi okokból kifolyólag ma többször is el fog kellenem ugrani, szóval a mai beszámolóban csak arról írok, ami nagyobb vitát vált ki, vagy ami a szokásosnál is érdekesebbm már ha éppen itt leszek. Ne haragudjatok meg rám ezért.

Breaking news: az Istenek és a szellemek nehezen viselték az interpellációkat, ezért áramszünetet generáltak. Nem sokkal később helyreállt a szolgáltatás. Megjegyzem, egyet tudok érteni Vetter Jánossal, aki azt mondta, hogy szerinte ez a programpont teljesen felesleges, csak az idő megy vele, mert a kérdésekre gyakran nem jönnek világos válaszok. Egyetértek.

Annyira remek, hogy 35 fok van, a klimatizáció meg nem működik a teremben. Elképesztő. Mindjárt felállok és hazamegyek. Oké, tudom, sokak szerint megérdemeljünk, hogy itt “rothadjunk el”, de ez akkoris gáz. Kibírhatatlan idebent.

Volt néhány személyi változás a Calor kft-ben, meg a pénzügyi bizottságban is, majd a főellenőr beszámolója érkezett.

Szünet után a lakosoké volt a terep. Ki más kezdené a sort, mint Bósza János? Először is Andruskó Imrét a MOST-Híd hasbeszélőjének nevezi. Aztán a poliklinikáról beszél. Ahogy mondja, a város az utóbbi években 2 és fél millió extra bevételhez jutott, miért nem szánt ebből valamennyit az épületre? Ezután Bastrnák Tibort kéri számon újfent a Nádor utcán épült szökőkúttal kapcsolatban, ami a mai napig nem működik. Szerinte eszetlenség történt. Aztán persze nem maradhatott ki az aktuális téma, az elkerülőút. Szerinte ha a város keleti oldalán építették volna az új hidat, akkor sokkal egyszerűbb lett volna a helyzet. Miért nem nyomták már akkor az elkerülőutat is? Akár még egyszerre is megépülhetett volna a híddal. Továbbá a Gombai-Zámory utca kereszteződésénél nemrég megépült körforgalmat kritizálja. Végül felszólítja Keszegh Bélát, hogy mondjon le.

Ezután Pisoňová Erika szólal fel a gadóci elkerülőút tervével kapcsolatosan. Több száz ember véleményét tolmácsolja, természetesen az elkerülőút ellen és felsorol néhány nyomós okot is.

Ezután Marek Bugár jön, aki Kabátfalu miatt aggódik, természetesen az elkerülőút miatt. Nem szeretné, szeretnék egész nap a kamionokat hangját hallgatni, mivel sokan nemrég építettek ott házakat.

Ezután érkeztünk a “Komárom Város Területrendezési terve – véleményösszegzés a koncepcióhoz” elnevezésű programponthoz, mely az új hídhoz csatlakozó elkerülőútról is szól, legalábbis az az egyik legfontosabb része. Itt elsőként igyekeztem bejelentkezni, egy hosszabb felszólalással, melyet alább olvashattok, de előbb még Bastrnák Tibor parlamenti képviselő, valamint a közlekedésügyi miniszter tanácsadója és Varga Tamás bizottsági elnök is felszólalt.

cofcof

Miután mindenki elmondta a véleményét, szavaztunk a javaslatomról (amit másodszorra Marek doktor terjesztett be, mert amikor én terjesztettem, még voltak utánam bejelentkezve és mivel el akarták ők is mondani a véleményüket, a legvégén szavaztunk erről újra), ami a döntés elodázása volt. A többség mindezt megtámogatta. Sajnos ezután a programpont után el kellett mennem, szóval mára ennyi volt a beszámoló.