Home » Blog » Tényleg így folytatják a jövőben is?
Untitled-1

Tényleg így folytatják a jövőben is?

Tisztelt MKP vezetés!

Engedjék meg, hogy az egyik nyilatkozatukhoz kötődően pár kérdéssel forduljak Önökhöz! Bízom benne, hogy az MKP számára van annyira partner egy halandó városi képviselő, hogy még válaszokat is kapok. Stubendek Lászlót és Knirs Imrét ugyanis viszonylag jól ismerem, a munkájukat közelről figyelhetem, ráadásul az éppen leköszönő alpolgármester egyben az általam vezetett idegenforgalmi szakbizottság tagja.

Lehet, hogy ismerik a Napigerzson elnevezésű blogot, de ha mégsem, megemlíteném, hogy a legnagyobb táborral rendelkező (egyszemélyes) szlovákiai magyar közéleti blogról van szó. Ha olvasták esetleg az írásaim, tudhatják, hogy utálom a sejtetést, mellébeszélést és a sunyiságot. Szeretem az egyenes beszédet, a tökös kiállást, sőt, számomra még az sem jelent gondot, hogy időnként beismerjem, amennyiben tévedtem.

Valójában azért is írok egy ilyen levelet, mert még mindig bízom annyira az MKP-ban, hogy az egyenes kiállás akár még részükről is visszaköszönhet. Meggyőződésem ugyanis, hogy csak ez a hozzáállás viheti vissza a pártot a parlamentbe, nem pedig a politikai kavarás. Menyhárt József elnökben én először erre alkalmas embert véltem felfedezni, de most, a komáromi példa kapcsán meginogtam, éppen ezért szeretnék tisztán látni.

Először is, úgy gondolom, hogy ha már olyan érdekes kijelentéseket tesznek, amit a nyilatkozatban olvashattam, akkor a korrektség szempontjából az a minimum, hogy valaki odabiggyeszti mellé a nevét is. Mi az, hogy sajtóosztály? Akkor ez a Kocúr Laci véleménye? Vagy az elnöké? Vagy az elnökségé? Ha már Pozsonyból üzenünk le az alattvalóknak, legalább egy arcot dobjunk hozzá.

Szeretném megkérdezni azt is, hogy Stubendek László miért bosszult volna meg bármit is Knirs Imrén? A járásban ugyan kevéssel, de a városban bőségesen, 500 szavazattal megelőzte. És nem csak ő, hanem egy másik független is, Varga Tamás személyében. Ennek tudatában ugyan miféle ok lehetett a bosszúra? Stubendek László valószínűleg már nem indul újra harcba a polgármesteri székért, akkor milyen érdeke fűződne ehhez? Az MKP-val jó viszonyt ápol, a megyei testületben eddig is együtt dolgoztak és úgy tudom, ez a jövőben is így lesz. Teszi ezt annak ellenére, hogy a három évvel ezelőtti önkormányzati választásokkor éppen az MKP volt az, aki kibabrált vele. Az “összefogást” választották helyette. Biztosan emlékeznek rá, a fagyi akkor is visszanyalt.

Tisztelt Menyhárt József Elnök úr! Tudniuk kell, hogy Knirs Imre Stubendek polgármesterhez fűződő, gyakran alpári viszonya tarthatatlan volt, személy szerint csak azon csodálkozom, hogy eddig húzta ezt a döntést. Én a helyében már sokkal hamarabb megléptem volna. Knirs nem csak hogy nem támogatta a hivatal javaslatait, de lekezelően beszélt arról az emberről, aki önkormányzati tapasztalat nélkül felrakta a polcra. A testületben is egyre inkább élesen kritizálta a városi döntéseket, amit valójában neki kellett volna formálnia. Képzelje el, előfordult, hogy az alpolgármester úr interpellálta a polgármestert. Hallott már Ön ilyesmiről?

Nos, Knirs valóban sokat beszélt, de eredmények nélkül, amire a testületi számonkérések során többször is fény derült. A bizottságomban is rengeteget okoskodott, de konkrét javaslatot nem tett le az asztalra, egyetlen leírt határozati kérelmet nem hozott a három év során. Ellenben kritikán aluli stílusban utalt sok mindenki általa vélt dilettantizmusára, gyakran a tagokat és a meghívott vendégeket is vérig sértve. Mindenbe belekapott, de végig szinte semmit nem vitt, még úgy sem, hogy a bizottságunk a jó ötleteit támogatta.

Hab a tortán, hogy ebben a választási ciklusban a testület elé sem hozott be egyetlen olyan határozati javaslatot, melyről szavazhattunk volna, ellenben furcsa körülmények közt igyekezett helyzetbe hozni néhány hozzá közel álló személyt, amikor pedig nyilvánosan számonkérték rajta, képtelen volt az adekvát magyarázatra. Az alábbi két testületi videóban (köszönet érte Králik Robinak) éppen Vetter János független képviselő kéri számon Knirs alpolgármester urat a poliklinika körül kialakult fucsa ügyekben, majd sajnálatát fejezi ki, hogy még egy hónap múlva sem kapott választ. Itt jelezném, hogy a videót lementettem arra az esetre, ha véletlenül nyoma veszne. Ebben az esetben feltöltöm újra és elérhetővé teszem.

Az alábbi videó pedig most készült. Még mindig ugyanaz az ügy, még mindig érdekes információk, és még mindig érdekes válaszok! Érdemes végignézni.

Tisztelt Elnök úr! Ön tartana maga mellett olyan helyettest, akinél úgy érzi, hogy nem az Ön szekerét tolja? Olyat, aki a háta mögött becsmérli és rossz hírét kelti? Olyat, aki a gyűléseken olykor lekezelően beszél Önnel? Akinek a szakmai tevékenysége nem járul hozzá az eredményességéhez? Ön szerint ha ezen a polgármester változtat, az tisztogatás? Milyen alapon mondja meg egy párt sajtóosztálya Pozsonyból, hogy kivel dolgozzon egy polgármester? Ilyen nagy lenne a mellény? Ez volna a pártban elképzelt demokrácia és tisztelet?

Azért is tartom furcsának mindezt, mert Knirs Imrét nem csak mi ismerjük, hanem Önök is. Sőt, a helyi szervezet is, amely a megyei választások előtt még a nyolcas jelöltlistára sem sorolta be. Most persze visszavághatna azzal, hogy bezzeg ő volt a komáromiak megyefőnök-jelöltje, de a jobban informáltak tudják, hogy mindez csak azért történt meg, mert a helyi MKP-sok tudták, hogy a poszt nyilvánvalóan Farkas Iváné lesz. A párt pedig oda jutott, hogy az egyik bástyájának alapszervezetét nem veszi figyelembe? Hogy Knirset inkább Kolozsnéma színeiben erőltetik? Aztán meg csodálkoznak, hogy a választók erre nem vevők?

Tisztelt Menyhárt József elnök úr! Ha már személyi kérdésekben adnak tanácsot, nem gondolja, hogy előbb házon belül kellene rendet rakni, és csak utána kioktatni másokat? A helyi szervezetet feloszlatták, az embereket kizárták, valaki tagszervezet nélküli tag, valakiről pedig azt sem lehet tudni, hogy mit képvisel. És pontosan ez a komáromi MKP szervezet az egyik legnagyobb kritikus a központi vezetéssel szemben. Nyilvánosan szidják Önöket, mint a bokrot. Ezek után úgy érzik, hogy Önöknek kell tanácsot adni, miként kell egy vezetést megszervezni?

Elnök úr, látta azt a mindössze 50 embert a városi művelődési központban tartott kampányzárón? Nem érezte kínosnak? Nem gondolja, hogy még egy aprócska faluban is többen mennek el egy ilyen eseményre? Nem látja ennek az üzenetét? Most pedig azzal maszatolnak, hogy Stubendek döntésének hátterébe gazdasági érdekcsoportokat vizionálnak? Nem volt elég a pár évvel ezelőtti gazdasági lobbizás? Apropó! Elnézést kértek már Világi Oszkártól két szelfizés közt a DAC stadionban?

Elnök úr, tényleg sunyi sejtetéssel akarnak beleszólni a komáromi eseményekbe? Ezennel tisztelettel kérem Önöket, nevezzék meg, milyen gazdasági érdekcsoportról van szó? Kiket emlegetnek? Ne a pártközeli, vagy a párt támogatásából élő lakájmédiumokon keresztül üzengessenek, végezzenek szerecsenmosdatást és készítsék ellentmondásos interjúk garmadáját, melyben politikai megrendelésre mártírként állítanak be valakit, aki nem érdemli meg, hanem nevezzék nevén a gyanús személyeket, oligarchákat és bizonyítsák állításaikat. Én ugyanis szeretnék tisztán látni. És ha valóban úgy van, ahogy azt az Önhöz közeliek kommunikálják, én leszek az első, aki teszek ellene. De a sajtóosztály ködös rágalmazásai nem méltóak egy megújulni vágyó MKP-hoz. Mikorra várhatjuk, hogy még a Soros tervvel is előjönnek Knirs menesztésével kapcsolatban?

De ha már alamuszi módon utalgatnak, beszéljünk arról, amit egyre inkább hallani Komáromban. Úgy hírlik, a polgármesterünket fenyegetik. Falhoz próbálják állítani azzal, hogy ha figyelmen kívül hagyja az MKP “kéréseit”, akkor majd tesznek róla, hogy Magyarország felől ne érkezzen támogatás. Szeretnék egyértelmű választ kapni Elnök úr, valóban elhangzott ilyen jellegű kijelentés? Tényleg megzsarolták Stubendeket? Számolhatunk ilyen retorziókkal? Mert ha igen, az több, mint súlyos. Én viszont nem hagyatkozom pletykákra, ezért ezt tisztáznunk kéne. Elnök úr, a válaszokat nem fontos túlgondolni. Elég lesz egy igen, vagy egy nem.

Én bízom abban, hogy az MKP és Orbán Viktor számára Komárom nem egy személy kérdése, sőt, nem pártkérdés. Megjegyezném, hogy éppen Orbán Viktort már egyszer sikerült bepalizniuk a 3 évvel ezelőtti választásokon, aki így végül rossz lóra tett. Akkoriban éppen az összefogás listáját fényezték, most meg a függetleneket bántják azért, mert a város érdekében nyitottak az együttműködésre. Azóta szerencsére rendeződött Stubendek László és a magyar kormány viszonya, miért kell ebbe belerondítani? Mert ez a pártérdek?

Elnök úr, bízom az Ön kiállásában, és hogy ezeket a kérdéseket tisztázni tudjuk. Komárom a felvidéki közösség egyik fontos központja. Mi itt Klapka városában joggal vagyunk büszkék és szeretnénk kivívni némi tiszteletet is. Jól esne, ha nem Pozsonyból üzengetnének, hanem engednék és tiszteletben tartanák a helyi emberek döntését. Lehet, kicsit megrészegítette Önöket a megyei választások csalóka eredménye, de izomból nem fog a pártjuk Komáromban támogatókat szerezni, márpedig Komárom nélkül az MKP nem lesz parlamenti párt.

Válaszában bízva végül elmondanám, csalódott lennék, ha reakcióként az én személyemmel és lejáratásommal kapcsolatos cikkek jönnének velem szemben a világhálón, ugyanis ebben a témában én nem számítok. Csak és kizárólag Komárom a fontos, ahol még mindig a legtöbb felvidéki magyar ember él. Ideje lenne méltó mód kezelni.

Tisztelettel

Kovács Dávid, komáromi képviselő

Csak hogy mindenki értse, a következő szavakra (is) reagáltam:

“Az MKP sajtóosztályának nyilatkozata: Elítéljük a kicsinyes politikai tisztogatást
Stubendek László, Komárom város polgármestere kedden  felmentette hivatalából Knirs Imre alpolgármestert. A megyei választásokon Knirs Imre a Magyar Közösség Pártja Komáromi Helyi Szervezete vezetésének szisztematikus aknamunkája ellenére nagyon jól teljesített, s alpolgármesterként mindössze 19 szavazattal maradt le a regnáló polgármester mögött. A kicsinyes, személyeskedő bosszú nem váratott sokáig magára. A Magyar Közösség Pártja elítéli a közigazgatási intézményekben végzett politikai tisztogatásokat, és felszólítja Stubendek László polgármestert, döntéseinél ne gazdasági érdekcsoportok, hanem az őt megválasztó polgárok érdekeit tartsa szem előtt.”