Home » Blog » Szófosók birodalma
bla-bla-bla

Szófosók birodalma

A tegnapi rendkívüli testületi ülés nagyon jól rámutatott arra, hogy egyeseket csupán a szereplési vágy hajtja, amikor elindulnak a városháza felé. Egyetlen pontot tárgyaltunk, mégpedig a városi nyugdíjasotthon igazgatónőjének leváltását. Két óráig tartott. Még úgy is, hogy Hortai Éva nem volt jelen.

Az ülés előtt már jó ideje szálingóztak az adatok. Egy vaskos mappát is kaptunk áttanulmányozásra, melyből elég egyértelműen kiderülhetett, hogy az igazgatónőnek nincs tovább maradása. Legalábbis számomra mindenképpen ez jött le, de szerintem a nagy többség is így láthatta, hiszen végül 18-an is a személycsere mellett voksoltunk.

Ennek ellenére a megjelentek fele (!) bejelentkezett a vitába, és orbitális szófosás, káosz vette kezdetét. Itt megjegyezném, hogy a hivatal sem állt a helyzet magaslatán, a jogi osztály megint nem végzett 100 százalékos munkát, ezzel pedig meg is ágyazott a szerepelni kívánóknak.

Szóval, még egyszer: az ülés előtt már jó ideje el voltunk látva az információkkal, a végeredményből pedig azt valószínűsítem, hogy szinte mindenki tudta jól, hogyan fog szavazni. Normális keretek közt ilyenkor az van, hogy bemegyünk, meghallgatjuk az érintett “védőbeszédét”, és ha nem hangzik el valami eget rengető, jogos kifogás, akkor leváltjuk és megyünk haza.

Ennek ellenére képviselő társaim két órát elraboltak az életemből, én pedig csendben figyeltem, tűrtem. Persze végül szinte egyhangúlag mindenki a leváltás mellett szavazott, csupán hárman tartózkodtak, egy valaki meg nem szavazott. Erre mondják azt, hogy sok hűhó semmiért. Pontosan ezért nem kell csodálkozni azon, hogy a normális ülések 2, olykor 3 napig tartanak.

A Komáromi Függetlenek Csoportja Vetter Jánossal és Keszegh Margittal az élen pontosan az ilyen esetek elkerülése végett tette le az asztalra az új tárgyalási rendet. Természetesen az összes képviselő beleszólhatott, esetleg módosításokat javasolhatott. Ebben többek között az is benne van, hogy a felszólalásra kapott idő (5 perc) letelte után egyszerűen kikapcsolják a képviselő mikrofonját. A tárgyi megjegyzésekre 1 perc lesz, aki tehát nem fér majd a bőrébe, az beszélgethet magával. Remélem, hogy a testület megtámogatja majd ezt a javaslatot, akár már két hét múlva, mert nem tudom szavakba önteni, mennyire unom már a banánt.

Ami pedig a tegnapot érinti, őszinte részvétem azoknak, akik élőben követték az eseményeket.