Home » Blog

Blog

A szomszéd fűje mindig zöldebb?

Untitled-1

Észak-Komárom városát általában a saját lakosai hasonlítgatják Dél-Komáromhoz, főleg, amikor olyan témák kerülnek terítékre, melyek “odaát” sokkal jobban működnek. És valóban! Déli szomszédunk (vagy ha úgy tetszik, városrészünk) az utóbbi években, évtizedekben látványos fejlődésen ment és megy keresztül, amihez én csak gratulálni tudok.

Read More »

Kevesebb autót Komáromba!

Untitled-1

Szögezzük le mindjárt az elején: azt szeretném, ha sokkal, de sokkal kevesebb autó lenne gyönyörű városunkban. Azt is szeretném, ha azt a sokkal, de sokkal kevesebb autót sokkal, de sokkal kevesebbszer használnánk. Úgy gondolom ugyanis, hogy az egyre inkább tarthatatlan helyzetre nem az a megoldás, ha még több parkolót, utat építünk, hanem az, hogy többett gyalogolunk, bringázunk, vagy éppen használjuk a tömegközlekedést.

Read More »

Testületi beszámoló

DSC_0482

Kevesen, 16-an szaladunk neki a mai testületi ülésnek, bár többen jelezték későbbi érkezésüket. Az első programpont a kérdések és az interpellációk, ide öten jelentkeztek be. A teljes programot és a kapcsolódó anyagokat ITT lehet megtekinteni.

Read More »

Testületi beszámoló – 14.03.2019

DSC_0482

Többen is jelezték, hogy később érkeznek, így némileg foghíjasan kezdjük a testületi ülést. Új szavazókártyákat is kaptunk, majd az ezzel kapcsolatos rövid hercehurca után mindenkinek sikerült bejelentkeznie a szavazórendszerbe. A mai testületi ülés teljes programja ITT található.

Read More »

Beszéljünk egy kicsit a munkáról!

commission

Ha szigorúan az önkormányzatiságra összpontosítunk, talán elmondhatjuk, hogy a különböző médiumok fogékonyabbak azokra a témákra, melyek felháborodást válthatnak ki, hiszen ezek körül alakulnak ki nagyobb diskurzusok, így generálva az olvasottságot. Ha pedig éppen nem történik semmi különös, rávetődnek a bolhára, csak hogy elefántot gyártsanak belőle, gyakran sikerrel. 

Read More »