Home » Blog » Roncsderbi a kettesen
01

Roncsderbi a kettesen

Előre leszögezem, hogy alapból haragszom minden olyan városi forma1-es pilótára, aki a szabályokat nem betartva, lakott területen arcoskodik (igen, a motorosok egy része is ide tartozik), és úgy közlekedik, mint egy vadbarom. Első sorban a sebesség túllépésére gondolok, amivel durván veszélyezteti mások testi, vagy éppen tárgyi épségét, ugyanis arra magasról tojok, hogy önmagával mit tesz.

Merthogy ez az ő döntése. Ha meg akar dögleni, vagy esetleg kripli szeretne lenni, ám legyen, de minket hagyjon ki belőle. Nem elég, hogy egyesek az autópályán is úgy közlekednek, mint a full idióták (gondolok itt azokra a lelkibeteg, nagyképű barmokra, akik belemásznak a seggedbe, meg levillognak, miközben te is 130-cal előzöl), még a városban is el kell őket viselni. Persze, ha baj történik, akkor meg próbálnak kibújni a felelősség alól. Klasszikus.

A hétvégén éjjel ismét baleset történt a kettesi Blinker előtt, ahol a 90 fokos kanyarban egyébként is sokan Colin McRae-nak, vagy éppen Paul Walkernak (szándékosan emlegetek halottakat, bár Colin éppen egy helikopterrel zuhant le) képzelik magukat, és ott driftelgetnek (csúszva, nagy sebességgel veszik be a kanyart), mintha egy gyakorlópályán lennének. Ha pedig éppen belecsúsznak egy ott parkoló autóba, akkor meg egész egyszerűen, a történetet elsumákolva, odébbállnak.

11998053_10203507641610398_499905514_n

Tehát még egyszer: az utakon őrültködni, arra van ész, de amikor meg felelősséget kellene vállalni, akkor egyből kimegy a vér a pucából. És még ők akarják Janinak képzelni magukat? Nevetséges. Ami a kettesi történetet illeti, sajnos megtudtam, hogy az ominózus helyszínen meg csak kamukamera van, ami olyannyira kamu, hogy szinte az összes környéken élő tisztában van vele. Innentől kezdve nem is értem, minek van ott?

12042275_10203507699411843_307052197_n

A Blinker környékén már több baleset is volt, nameg nem egy panasz érkezett a vadállat sofőrökkel kapcsolatban. Meddig lesz ez még így? Amíg valaki meg nem hal? Miért nem vagyunk tekintettel mások életére, vagyonára? És miért nincs megoldás erre a problémára (sem)?