Home » Blog » Polgármesterjelöltek vitája
polgar

Polgármesterjelöltek vitája

A JóMód szervezésében 2014. november 4-én polgármesterjelöltek vitájára került sor a RÉV – Magyar Kultúra Házában. Gulyás Magdaléna, Less Károly, Czíria Attila és Stubendek László elfogadta a meghívást, míg Benčič Péter már előre jelezte, hogy nem vesz részt a rendezvényen. Anton Marek, jelenlegi komáromi polgármester is hivatalos volt, ő az utolsó pillanatban hátrált ki. A vita moderátora az ex-bummos Finta Márk volt.

Képviselőjelöltként nem tartanám elegánsnak, ha hosszas elemzésbe kezdenék, de azért röviden összefoglalnám a véleményem az estével kapcsolatban. Az első csalódás akkor ért, amikor a közönség soraiban felfedezni véltem egy kisebb csoportot, akik nyilvánvalóan bomlasztani érkeztek, hiszen megállás nélkül beszéltek, beszólogattak, és zavarták az “előadást”. Aztán azt is konstatálnom kellett, hogy a komáromi polgárok egy része képtelen volt felfogni, hogy egy ilyen vita miről is szól. Természetesen értem, hogy sokan elégedetlenek, tele a hócipőjük, de ha állatok módjára adunk hangot frusztrációinknak, akkor semmivel sem különbözünk azoktól, akiket támadunk. Sőt…

Most pedig pár szó a jelöltekről: Less Károly meglepően visszafogott volt, röviden válaszolt a kérdésekre, olykor lírai megfogalmazásokkal élve. Tőle egy kicsit többet vártam, de lehet, hogy tudatosan választotta ezt a taktikát. Kicsit súlytalannak éreztem, de lehet, hogy ezzel csak egyedül én vagyok így. Gulyás Magdaléna gyakran letért a kérdések diktálta útról, vehemensen kritizálta az elmúlt 16-20 évet, és ezen ciklusok résztvevőit. Sokat nem tudhattunk meg a terveiről, nekem konkrétan úgy tűnt, hogy szinte végig a többiek izzasztásával volt elfoglalva.

Czíria Attila lepett meg a legjobban, hiszen mintha egy magasabb lovon ülve kommunikált volna. Persze, lehet, hogy éppen az előbb említett hölgy, és azok szimpatizánsai pörgethették fel a vérnyomását, mindenesetre elég szokatlan volt. Stubendek László csak a szokásosat hozta: szinte mindenkivel egyetértett, és általában a nagy semmiről beszélt. Szimpatikus, kedves ember, ezt tudjuk róla rég, de nem sokat árult el arról, mit és hogyan szeretne csinálni.

Hangsúlyozom, ez a én privát véleményem volt. Aki nem hisz nekem, járjon utána! Alább a videó, jó szórakozást! 🙂

 

Hozzászólások