Home » Blog » Óriási a baj a KOMVakban
untitled-1

Óriási a baj a KOMVakban

Persze, most feltehetitek nekem a kérdést: Gerzson, erre most jöttél rá? Nem, nem most jöttem rá, de mostanra lett minden kétséget kizáróan egyértelmű az, hogy nagyon szűk falak közé szorultunk. Beszélgessünk hát erről egy kicsit, hiszen csütörtökön döntést kell hozni, ami évtizedekre meghatározhatja Komárom város sorsát! Kezdjük is egy rövid mesével!

Hol volt, hol nem volt, sok évvel ezelőtt a rókát, a farkast és a siklót kérték fel, hogy vigyázzanak Suhatag erdő egyetlen tavára, hiszen ez volt az a hely, ahol az állatok a szomjukat olthatták. Hozzájuk csatlakozott a varjú, aki a trió parancsainak engedelmeskedett, azokat pedig végre is hajtotta. Egy ideig nem is volt ezzel semmi gond, de aztán rókáék kitalálták, hogy szállítsanak vizet a környező ligetekbe is, hiszen ott nem olyan jó minőségű, és különben is, Meseország királya, az oroszlán, most minden eszközzel támogatja az ilyen fejlesztéseket, a lehetőséggel pedig élni kell.

Természetesen a dolog jól is hangzott, a bagolytanács pedig (szinte) korlátlan hatalommal vértezte fel a rókát és társait. A tó főnökei úgy gondolták, hogy a legjobb az lesz, ha a hiénát is beveszik a buliba, hiszen ő sok mindenben tud segíteni. A hiéna persze meg is látta a lehetőséget, de a segítségért cserébe kért is néhány dolgot, sőt, amikor új baglyokat választottak az erdő tanácsába, gyorsan be is biztosítatta magát, hiszen valószínűleg tartott attól, hogy az új arcok néhány dolgot máshogy gondolnak majd. Mindeközben az erdő egyik krónikása, a hörcsög is folyamatosan felhívta a figyelmet az esetleges veszélyekre, de szinte senki sem figyelt oda rá.

A róka és a többiek tehát belementek abba, hogy ha esetleg nem viszonoznák a hiéna szívességét, akkor a tavat tápláló patakok az ő tulajdonába kerülnek. Ráadásul innentől kezdve nem is nagyon tartották magukat az egyezséghez, néhány fecske szerint szándékosan, ezért a hiéna egyre morcosabban követelte azt, ami neki szerinte jár. A történet pedig ma már odáig jutott, hogy a baglyok vagy megkötik az új alkut, vagy elveszik a kincs. Az alku pedig olyan jutányos, hogy az évek során a hiéna “jólelkűségét” duplán kell viszonozni.

Eközben a róka, a farkas, a sikló és a varjú a legnagyobb nyugalomban éldegél, és az sem zavarja őket, hogy az erdő összes lakója haragszik rájuk. S hogy mi lesz a történet vége? Azt senki sem tudja, pedig sokaknak nem lenne ellenére, ha a medve meglátogatná őket egy kis beszélgetés erejéig. De talán benézhetne a borzhoz és a kismalachoz is, hiszen az ő feladatuk éppen rókáék felügyelete volt.

Nos, a mese itt ért véget, a valóság pedig az, hogy Komárom kurva nagy szarban van. Szándékosan írtam így, ezzel is jelezvén az ügy komolyságát. Csütörtökön ugyanis arról kell döntenünk, hogy szentesítjük-e néhány ember “áldásos” munkáját, és hosszú-hosszú évekre elkötelezzük-e magunkat egy üzletemberrel szemben? Vagy, nem engedünk az olykor a zsarolást súroló kéréseknek, és jöhet a pereskedés, a végrehajtó, és az eurómilliók esetleges visszafizetése? Amiben ugye bőven bennevan az is, hogy egy harmadik fél teszi rá a kezét a város vizes vagyonára, hiszen ilyenkor jelennek meg a hősies megmentők. Mert ne feledjük, a víznél fontosabb dolog eme Földön nem létezik, és le merném fogadni, hogy néhány ügyeskedő már lesben is áll.

Nehéz ügy, és szakértőből is akad kismillió, de a helyzet az, hogy nem nekik, hanem a 25 képviselőnek, köztük nekem kell majd a gombot megnyomnom. Van egy szar, meg egy fos variáns. Harmadikról nem tudok. Az már biztos, hogy akármi is történik, ez a komáromi adófizetőknek milliókba fog kerülni.

S a felelősök? Nos, maradjunk annyiban, hogy történjék bármi, én addig semmilyen egyezségbe nem megyek bele, amíg nyilvánosan és hivatalosan be nem jelentik, ki, vagy kik azok, akiknek “megköszönhetjük” a kialakult helyzetet. Először látni akarom a felelősöket, utána beszélgethetünk megegyezésről, ha más kiút nincs.

Elegem van ugyanis abból, hogy Komáromban mindent bűntetlenül meg lehet tenni. Ennek véget kell vetni!

Sokszor elhangzott már, sok mindenkitől, hogy a KOMVakban minden rendben van, de valahogy most mégis milliókat követelnek tőlünk. S ki tudja, hogy a jövőben még milyen csontváz esik ki a szekrényből? Akik pedig az évek során végignézték azt, ami zajlik, most szó nélkül adósítanák el még jobban a várost. Miközben például az útjaink felújítása ellen nyafognak, ebbe az alkuba simán belemennének. Elképzelhető, hogy nincs más választásuk? Nem tudom. Mindenesetre ők ezt hívják felelősségteljes politizálásnak.

Szóval, a jelenlegi helyzetben mit tennél, kedves olvasó? Hogyan szavaznál? Jöjjenek a perek, a vizes vagyon egy részének elvesztése, az uniós milliók visszafizetése, vagy engednél a nyomásnak és megszavaznál egy (véleményem szerint) előnytelen egyezséget? Egyébként a hitelezőt is meg tudom érteni: ő pénzt adott ki a kezéből, nem is keveset, most pedig kéri vissza, kamatostól. Tiszta sor.

Nehéz ügy.

Rátok bízom a választ.

(Ne haragudjatok, nem írhatok neveket, mert az ártatlanság vélelme sajnos mindenkit megillet, pereskedni meg nincs kedvem, de őszintén remélem, hogy most olyan folyamatok indultak el, melyek alól a jómadarak sem bújhatnak már ki. Ha így van, előbb-utóbb a nevek is előjönnek.)