Home » Blog » Nem érzitek úgy?
Great grey owl or great gray owl (Strix nebulosa) portrait
Great grey owl or great gray owl (Strix nebulosa) portrait

Nem érzitek úgy?

A minap sajnos megint a fülembe jutott egy sztori, amin először nevetni kezdtem, később viszont a csontig hatoló felismerés órákig tartó marcangolása alól egy cikkírással voltam kénytelen kibújni. Ugyanis már megint egy olyan ember járatta a száját, akinek talán egy csendes, sötét sarokban volna ildomos térdepelnie. Ezt pedig nehezen viselem.

Az történt, hogy az egyik barátom éppen összefutott ezzel az illetővel, aki felismervén a lehetőséget verbális szapulásba kezdett. A mondanivalója egyszerű volt: “Kovács Dávid azért lett képviselő, mert ebből akar meggazdagodni” – mondta ezt egy olyan ember, aki hosszú éveken át, a megfelelő időben volt az “egyetlenfajtisztamagyarpárt” képviselője. A komoly pozíciók után pedig komoly cég tulajdonlása következett, ez pedig a mai napig tart.

Nem is ez a lényeg. A név sem számít. Sokkal inkább az, hogy valahogy mindig olyanok böfögnek bele a dolgokba, akiknek már több évtized is a rendelkezésükre állt, mégsem alkottak maradandót. Mármint másoknak. Persze, ők mindig mindent a lakosokért, a városért tettek, de a város valahogy mindig szegényebb, ők pedig mindig gazdagabbak lettek. És nem elég. Még mindig nincs vége. Még mindig ott látom őket, akármerre nézek. És még mindig nem férnek a bőrükbe. Pedig többségük már az unokáik megélhetését is bebiztosította. 

Kedves kópé urak, hölgyek! Nem érzitek úgy, hogy ideje lenni élvezni a “munkátok” “gyümölcsét”? Legyetek boldogok mindazzal, amit össze tudtatok harácsolni, és élvezzétek az életet. Örüljetek annak, hogy a szlovák törvényhozás lehetővé teszi nektek, hogy még mindig szabadlábon vagytok. Tapsoljatok magatoknak, veregessétek meg a saját vállatokat, de végre

HÚZZATOK EL!

Engedjétek meg (állítólagosan) hőn szeretett városotoknak, hogy végre lehetőség nyíljon az összemocskolt bőr levedlésére. Eleget tettetek már. Ha van bennetek egy szikrányi emberség, akkor végre beálltok a hátsó sorba, és onnan nézitek, ahogy mások megpróbálnak mindent azért, hogy Komárom egy jobb hely legyen.

Ja, hogy ez nektek nem tetszik? Miért is? Mert gyorsan kiderül, hogy 10-20-30 évig csak a polgárokon élősködtetek? Sokan közületek pedig még most is ezt teszik? Ha tényleg a város érdekét tartanátok szem előtt, akkor azon törnétek a fejeteket, hogyan segíthetnétek az új generációt! Nem kell senkit szeretni, a világ már csak ilyen, de a Földön vannak olyan helyek, ahol a jó ügy érdekében az ellenségeskedés háttérbe szorul. Ott máshogy is néznek ki a dolgok.

Képesek vagytok ti erre? Vagy fontosabb az egó? Fontosabb a saját, kicsinyes, zavarodott étvágyatok csillapítása?

Nem. Titeket rég elvakított a hatalom és a lóvé. Olyannyira, hogy már el sem tudjátok képzelni, nem tudjátok elhinni azt, hogy bizony még mindig akadnak olyanok, akik ezt a szakmát nem anyagi javakért űzik. A jelenséget nem tudjátok magatoknak sem megmagyarázni, ezért inkább elméleteket gyártotok. Legbelül ugyanis érzitek, hogy az általatok támadott egyének jobbak nálatok, ezért mindent, de mindent elkövettek, hogy lerántsátok őket a mélybe. Oda, magatok közé. Az erkölcsi fertőbe. Mert nektek így lesz jobb. Így egyszerűbb. A komáromiak pedig ebben az esetben is ugyanazt kapják tőletek, amit eddig. Öncélú rombolást. 

Szóval, kedves nagyfejű baglyok, megkérdezem még egyszer: nem érzitek úgy, hogy ideje lenne befejezni mindazt, amit csináltok?