Home » Blog » Mire van a lábad, jóember?
Untitled-1

Mire van a lábad, jóember?

Erről a témáról már megszámlálhatatlanul sokszor szerettem volna nyíltan elmélkedni, de valahogy mindig elsiklottam felette. Most viszont egy eléggé abszurd dolgon akadtam le, így újra fellobbant a történet lángja, szerencsére a számítógépem közelében.

Annyira elképesztően ellentmondásos és egyben kacagásra méltó az, amikor egy egészséges ételekkel foglalkozó bolt tulajdonosa az interneten magyarázkodik, miért nem lehet az üzlet előtt parkolni? És leszögezem, az én szememben nem a bejegyzés tulajdonosa a gáz, hanem azok, akikhez szólni próbál. Merthogy talán jogosan születik meg a gondolat a fejemben: aki egészségesen táplálkozik, az mi a rossebért nem tud egy kicsit gyalogolni az áhított portékáért? Hízni nem akar, de pár száz métert sétálni sem?

Nekem a parkolás sosem jelent gondot, igaz, nem is vagyok egy elkényelmesedett, elkényeztetett, nagyra nőtt hisztis kisgyerek. Azt gondolom, pár évtizeddel ezelőtt csak hangosan röhögött volna mindenki az ilyen picsogáson, hiszen egyrészt a város ugyanakkora volt, a belváros ugyanott leledzett és autóból is sokkal kevesebb akadt. Az emberek sétáltak, buszoztak, megoldották. De nem is voltak ilyen kínlódóan nyűgösek.

Most persze néhányatokban, akik védenétek a mundért, biztosan felöltlik, hogy akkor több idő is volt, nem kellett rohanni. Erre csak az a válaszom, hogy egy ideig én is így gondoltam, de mindez csupán önbecsapásnak minősült, hiszen mára már tudom, mindenkinek annyi ideje van, amennyit biztosít magának. Ez nem máson múlik, csak saját magunkon és a fontossági sorrendünkön, az értékrendünkön. Ha rohanunk a boltokba, csak hogy a mozgásszegény életmódunkat majd a drága konditeremben kompenzáljuk, ám legyen, de ha azt az egy órát sétával töltjük, neadjisten a friss levegőn, urambocsá’ két szatyrot cipelve, sokkal jobban járunk. De az, ugye, sokaknál már a ciki kategória, mert hogy néz az már ki, hogy valakinek nincs kocsija és a kezével(!!!!) kénytelen szállítani a portékát? Mit szól a barinő, ha meglátja ezt a kis luxusautójából, amikor éppen arra hasít?

Azt kell hallgatnom, milyen szar világ van, de már az is kiveri a nagyuraknál, hölgyeknél a bizositékot, ha nem lehet a bolt ajtajánál parkolni? Nevetséges és szánalmas is egyben. Ilyenkor azért eszembe jut az is, hogy a forgalmasabb plázák parkolójában olykor 5-10 perceket is képesek körözni, mint a dögkeselyűk, csak hogy parkolót találjanak, majd a bevásárló egységben akár több kilométert is lesétálnak, míg begyűjtik a gyakran valójában szükségtelen portékát.

Merthogy plázázni divat, kikapcsolódás és egyben szórakozás is lett. Sokan azért dolgoznak egy hónapot, hogy aztán egy kellemes szombat délutánon a fizetésük felét elverjék, és ilyenkor már az sem számít, ha belebüdösödik a lábuk a cipőbe. A plázában, a plázáért képesek vagyunk mozogni, a helyi boltjainkkal kapcsolatban pedig az első, ami felmerül: hun a parkolóú morekám??? He?

Azt, hogy a mozgáskorlátozottak olykor szerényen megemlítik, talán jó lenne egy számukra kijelölt parkolóhely az üzlethez közel, még meg tudom érteni. De hogy az egészséges ember miért jutott oda, hogy párszáz méter gyaloglás büdös lett? Nos, biztosan a sokat emlegetett rossz világhoz lehet némi köze. Persze, ha nincs a városban egy hely, ahol zdravé jedlát (értsd: egészséges ételt) lehet venni, akkor meg azon megy a picsogás. Ha meg van, akkor miért úgy, miért ott, és egyébként meg miért miért?

Azoknak a komáromiaknak üzenném, akiknek az inge: nőjjetek már fel végre és JAVULJATOK MEG, mert ha az evolúció hozzátok igazodik, párezer év múlva a seggünk lesz az alsó végtagunk! Mellesleg égessetek el kevesebb üzemanyagot, ne menjetek a klozetra is kocsival, így egy rakás lóvét is megtakaríthattok, amit aztán szintén elkölthettek (a plázáitokban).