Home » Blog » Miért éppen aznap?
Untitled-1

Miért éppen aznap?

Sajnos úgy esett, hogy önhibámon kívül megint helyre kell raknom egy ügyet. A történet egyszerű: június 3-án városunkban adott koncertet Majk Spirit és Ben Cristovao, tették mindezt egy Red Bull által szervezett program keretein belül. Sajnos azonban ugyanebben az időszakban zajlott a Trianon megemlékezés, nameg a fáklyásmenet. Hogy miért történt mindez így? Elmondom!

Még márciusban vettük fel a kapcsolatot a Red Bullal, akik emailben jelezték szándékukat, mely szerint június 4-én elhoznák városunkba a színpaddá alakítható autóbuszukat, Majk Spirittel és Ben Cristovao-val a fedélzetén. Két nagy sztárról volt szó, ráadásul a városnak ez egy fillérjébe sem került volna, ezért úgy gondoltuk, ilyen ajánlatot nem illik, és nem is szabad visszautasítani.

Ugyanakkor gyorsan felismertük, hogy a június negyedikei dátum nem igazán lesz jó, hiszen ilyenkor Komáromban minden évben Trianon megemlékezés zajlik, és nem szerettük volna képletesen arcon vágni a nemzeti gyásznapon megemlékező embereket egy ilyen programmal.

Igen. Jól olvastátok. Pontosan ezért tárgyaltattam le a Red Bullal a dátummódosítást. Jelzem, már majdnem két hónapja tudvalevő volt, hogy a “redbullosok” a június harmadikai pénteken érkeznek. Erre mi történik? Valamilyen okból kifolyólag a megemlékezést és a fáklyásmenetet is harmadikára rakták. Miközben az emléknap meg negyedikén van. Döbbenet.

Mutogatni nem szeretnék, csupán tisztáznám a dolgot, hiszen pontosan én voltam az, aki odafigyelt arra, hogy a két program még véletlenül se fedje egymást, és még odáig is elmentünk, hogy a gigacéget is rávettük, inkább pénteken jöjjenek. Tudtuk nagyon jól, mennyire érzékeny dologról van szó, és pontosan azt szerettük volna elkerülni, ami végül történt. Innentől kezdve pedig visszautasítok minden egyes kicsinyes, koholt vádat.

A Red Bull akciója végül sikeresnek bizonyult, a Klapka téren a Komáromi Napokkor tapasztalható tömeg gyűlt össze, és mindenki remekül szórakozott. A vérprofi cég ráadásul a kétnyelvűségre is odafigyelt: magyarul és szlovákul is felkonferálták az előadókat. Hangsúlyozom újra, ez a városnak egy fillérjébe sem került.

S hogy miért volt egyszerre a fáklyásmenettel? Nos, azt talán mástól kellene megkérdezni.