Home » Blog » Mi lenne, ha?
98625-mi-lenne

Mi lenne, ha?

Egy ideje már működik egy nagyszerű weboldal, mely érdekes kérdéseket tesz fel a nagyérdeműnek, a válaszok alapján pedig akár még az is kikristályosódhat, milyen társadalomban, milyen közegben élünk, és hogy az emberek milyen prioritások alapján tengetik mindennapjaikat? Pár érdekesebb kérdést és választ most elétek tárnék. Íme!

Mi lenne, ha milliárdos lehetnél, de ki kellene választanod 5 embert, akinek tönkremegy az élete? 64 százalék benne volna, csupán 36% utasitja el. Öt emberi élet tönkretétele a sajátunkért cserébe az emberek kétharamada szerint nem nagy kunszt.

Mi lenne, ha soha többé nem kapnál el semmilyen betegséget, de minden hónapban a fizetésed felét fel kéne ajánlanod jótékony célokra? 52 százalék beáldozná a felepénzét, 48 százaléknak (1527 válaszolt nemmel) viszont nem ér meg annyit a dolog.

Mi lenne, ha megnyernéd a hatos lottót, de nem ehetnél többet gyors kaját? Meglepő, de 33 százalék a válaszadók közül inkább lemond a mesés milliókról egy kis mekdonácért, vagy streetfoodért. Pedig hamburgert már rendes étteremben is lehet fogyasztani, esetenként sokkal finomabbat, mint gyorséknál.

Mi lenne, ha a világ leggazdagabb embere lennél, de az összes szegény embere gyűlölne? Bár azt tudjuk, hogy a gazdagokat nem igazán izgatja, ha a “pórnép” őket nem kamázza, a válaszadók 51 százaléka (1207 válaszadó) viszont nem örülne ennek, és lemondana a mesés vagyonról.

Mi lenne, ha évente egyszer kapnál 15 millió forintot, de csak jótékony célra fordíthatnád? Bár a válaszadók 79 százaléka benne volna, még így is akadt 635 ember (21 százalék), akik inkább kihagynák ezt a lehetőséget. Magyarul ennyien még akkor sem segítenének másokon, ha kapnának erre pénzt.

Mi lenne, ha minden nap kapnál 1 millió forintot, de havonta egyszer az összes ismerősöd közül a legkövérebbel és legrondábbal kéne aludnod? Nos, A többség persze bevállalja, de a válaszadók 38 százalékának (917 ember) nem ér meg havi 30 millió forintot, hogy egyszer-egyszer egy optikailag nem túl felemelő látványú ismerősével kelljen aludnia.

Mi lenne, ha életed végéig gazdag lennél, de nem lenne 20 évig barátnőd? Érdekes, de a válaszadók 48 százaléka (1305 szavazat) simán a lóvét választotta a kapcsolat rovására.

– Érdekes kérdés: mi lenne, ha mindent megkaphatnál, amire vágysz, de onnantól kezdve már csak 20 éved lenne hátra? Nos, a szavazók több, mint kétharmada (1251 – 68 százalék) nem akar megkapni mindent, inkább tovább élne. A hosszabb életért cserében lemondanak álmaik biztos teljesüléséről.

– Na és mi lenne, ha eltüntethetnél minden gonoszságot a világból, de cserébe belehalnál? Számomra nem is volt meglepő a válasz: A szavazók 66 százaléka magasról tesz erre, inkább a saját kis életét preferálja.

– Abban viszont a többség (55 százalék) benne lenne, ha a víz alatt is kapna levegőt, de cserébe 8 óránként vissza kellene mennie 1 órára, különben elveszne a képessége. Ezért még ezt az áldozatot is meghoznák. Napi három óra búvárkodás. Fincsi.

– Érdekes, de 3226 válaszadóból 868 akkoris vámpír lenne, ha leginkább a párja vérére szomjazna. Habár, az a helyzet, hogy a mai világban nem is számít kirívó esetnek, amikor az egyik fél a másik “vérét szívja”.

– Aztán az is megragadó, ahogy a résztvevők 56 százaléka (1790 ember) még úgy is bejárná a világot, ha csak azzal a feltétellel tehetné, hogy közben el kell viselnie azt a személyt, akit ki nem állhat. Tehát simán lenne Willy Fog még akkoris, ha Transferrel (a mese gonosz rókája) kell megosztania a levegőt.

– A kis bérgyilkosok is kimutatják a foguk fehérjét, hiszen egy ilyen kérdést is találtam: Mi lenne, ha minden egyes ember halála után kapnál 100.000 Ft-ot, de ehhez meg kellene ölnöd 100 embert? Bár “csak” 21 százalék lenne benne, de ez is 713 válaszadót jelent.

Mi lenne, ha jóvá tehetnéd egy hibádat, amit a múltban elkövettél, de cserébe 1 hétig csak rémálmok gyötörnének? Nos, a játékosok 48 százaléka nem hozna ekkora (?) áldozatot a jó ügy érdekében, ebben az esetben mindez majd 900 embert jelent.

– Ami viszont nem meglepő, hogy ha az emberek egész életükben ingyen internetezhetnének, cserébe (69 százalékuk) simán lemondanának a tévéről.

– A válaszadók 57 százaléka simán lemondana a házasságról is, ha cserébe bárkit képes lenne elcsábítani.

– Képzeljétek el, de az résztvevők 72 százaléka (több, mint kétezer ember) nem akarna azzal a képességgel rendelkezni, melynek segítségével mindig tudná, hogy mások mire gondolnak. Hogy miért? Ez esetben azért, mert minden este meg kellene enniük egy fej fokhagymát. Emberek! Fokhagymaleves! Finom és egészséges, még egy fej fokhagymából is! 🙂

– Végezetül lássuk, hogy mennyire tartjuk fontosnak, hogy odafigyeljenek ránk: Mi lenne, ha minden személy nevét, korát, nemét tudnád, de cserébe senki sem emlékezne a te nevedre? Nos, a válaszadók 82 százaléka (2688 szavazat) nem akarja, hogy neve feledésbe merüljön, még az igencsak hasznos tulajdonság ellenére sem.

Nos, tudom, tudom, az ilyen “felméréseket” illő a helyén kezelni, hiszen nem csak felnőttek, hanem gyerekek is bekapcsolódnak, az ő világuk pedig még nem kiforrott, így képesek az érdekesebbnél érdekesebb válaszok leadására is. Ugyanakkor a történet nem csak róluk szól, a válaszolók többségnek bizonyára már kiforrott egyénisége van. Az oldal remek és főleg szórakoztató, nem utolsó sorban pedig igencsak tanulságos. Akár órákat is el lehet mögötte tölteni. Akit érdekel, az kattintson IDE.