Home » Blog » Máris megy a sírás
Untitled-1

Máris megy a sírás

Hét hosszú év után ma megnyitja kapuit a felújított Tatra mozi, Ryšavý Boldizsár vállalkozó pedig igyekezett odatenni magát: a fapadostól elég távol álló egységet hozott össze luxusfotelekkel és ágyakkal. Aztán előjött az árakkal, és már hallom is, hogy néhányan “ennyiért inkább továbbra is Tatabányára meg Győrbe” fognak járni.

Azt hiszem, a komáromiak egy részének már tegnap is késő lett volna begyújtani a gondolkodás rakétáit. Lássuk csak, miért! Aszongyahogy: egy normál vetítés 4 euróba, míg a 3D-s 6 euróba fog kerülni. Ez átszámítva durván 1200 és 1800 forintnak megfelelő összeg.

Győrben 1700 forintba kerül a 3D-s vetítés, ami ugyan 100 forinttal olcsóbb, de oda el is kell ám jutni. Délen pedig 1000 forint a sima, és 1200 forint a 3D-s jegy, viszont jelen állás szerint, már ha a komfortot is nézzük, a két mozi köszönőviszonyban sincs egymással. Szeretjük a Jókait is, de valljuk be, a Tatra kényelemben magasan felülmúlja azt. De, nem is ez a legfontosabb. Csupán részletkérdésekről volt szó.

Amin viszont nem ártana elgondolkodnunk: 7 éve sírunk a filmszínház hiánya miatt. Végre elkészült, és hála az égnek, a vállalkozó nem szürke kismoziban gondolkodott, hanem a körülményekhez képest nagyot álmodva magas színvonalú egységet hozott össze. Minőséget. Teccikérteni? Amilyet elvileg Komárom megérdemel.

Ideje lenne leszámolni az egyszerűséggel, a középszerűséggel és az olcsójánoskodással. Egy jó, minőségi mozit ugyanis meg kell fizetni. Cserébe a vállalkozó hosszú ideig képes az üzemeltetésére, a karbantartására, az emberek szórakoztatására és nem utolsó sorban a munkahelyek fenntartására.

Ennek ellenére már megint ott tartunk, hogy 1-2 euró miatt néhányan inkább máshova mennének. Másnak, idegennek adnák a pénzt, de persze ugyanakkor teli torokból nyöszörögnek a Komáromban uralkodó, sokszor áldatlan állapotokkal kapcsolatban.

Mégis, hogy gondoljátok? Legyen olyan mozink, amire büszkék lehetünk, de megfizetni már nem akarjuk?

Nagyon fontos erre odafigyelni, mert Komáromban ez egy óriási probléma. A minőségi szolgáltatást, a jól végzett munkát nem akarjuk megfizetni, és inkább elvisszük a pénzünket máshova, és másokat, nem komáromiakat támogatunk. Aztán meg csodálkozunk, hogy néhány egység bezár, vagy hogy a maszekok csak 500 eurót fizetnek a melósnak, vagy éppen azon is, hogy lassan már csak a külföldi multik fickándoznak. A megfelelő munkaerő hiányáról meg már ne is beszéljünk. Fillérezünk, aztán meg panaszkodunk, hogy “minden szar”.

Hát nem értitek? Ideje lenne már egymást segítenünk! Csak így mozdulhatunk előre!

Emberek. Ami jó, az jó. A jót pedig meg kell fizetni. Persze el is mehettek a Győr Plázába, ott befizethetitek a 100 forinttal olcsóbb mozit, ehettek pattogatott kukoricát, meg még a film előtt/után el is költhettek egy rakás lóvét, de közben jusson eszetekbe, hogy ezzel saját városotok sírásói vagytok. S még mielőtt bárki betámadna: olykor én is elmegyek, és ezután is el fogok menni a nagyobb városok bevásárlóközpontjaiba, de ha már itthon is van mozi, ami ráadásul megüti a szintet és még magyarul is ad filmeket, emiatt többé egészen biztosan nem fogok Győrig, sem Tatabányáig elmenni.

Még akkor sem, ha a jegy egy kicsivel drágább. Mert a miénk. A tiéd és az enyém. A komáromiaké.

Fogjuk már fel végre! Hajrá Tatra mozi!