Home » Blog » Már volt a Dorithricin?
gyogyszerek-1

Már volt a Dorithricin?

Karácsony, meg minden, ezért a párommal úgy döntöttünk, hogy az Ünnepek alatt esténként csatlakozunk az Országos Agymosó Szolgálat ertéelklub és a tévékettő táborához, hiszen ebben az időszakban legalább olyan filmeket nyomatnak, amik fokozzák a karácsonyi hangulatunkat.

Persze, a művelet még jobb lett volna, ha nem szaladunk bele 15 percenként egy ötperces reklámblokkba, ahol ráadásul minden második hirdetés az egészségügyhöz kapcsolódott. Sebaj. Most már tudjuk, mit kell keresni cifrafosás, puffadás, székrekedés, torokkaparás, tüsszögés, köhögés, vagy esetleg láz esetén. Hiszen, mint tudjuk, a Jézuska újabban ezen korságok egyikét (esetleg többet kombinálva) mindenképpen elhozza nekünk. Ha meg nem, akkor a reklámok hatására kezdjük egyre szarabbul érezni magunkat.

A Dorithricint (mely márkanevet csak 10-szer kellett hallanunk per film) meg a Robitussinhoz hasonlóan egy boldog kislány konferálja fel. Valóban nincs oka a szomorkodásra, hiszen ha már az oviban/suliban kéthetes frekvenciával szedi össze a bacik végtelen mutációit, nem árt, ha kéznél van ez a csodaszer, aminek a nevét annyiszor hallhatjuk a Reszkessetek Betörők alatt, hogy még Kevin mandulái is csettintenek örömükben. A film végül ugyanúgy ér véget, ahogy az elmúlt években mindig, így Joe Peschinek be kell érnie egy Ibustar-ral, vagy inkább mindjárt kettővel. Biztos, ami biztos.

A feljebb említett adók ugyan ingyenesen nézhetők, de azt gondolom, hogy végül mégis túl nagy árat fizetünk értük. Még jó, hogy legalább a Coca Cola nem adja fel, és minden évben életjelet mutat a rengeteg gyógyszer közt. Ráadásul ha sokat iszunk belőle, még Espumisan sem fog kelleni, csak egy kis inzulin. De arra még ráérünk.

A legzseniálisabb résztvevő viszont az Unicredit volt. A bank nem szarozott, és minden egyes reklámfilm közé 1 másodperc erejéig bevillantotta a logóját, nameg hogy hozzájuk jó betérni. Bevallom, néhány blokk lement, mire a párom figyelmeztetett erre. Onnantól kezdve viszont én is a tömeghipnózis részese lettem, és kedvem lett volna számlát nyitni, de csak hogy közben egy Unicredites cukorkát is elszopogathassak…

…Remélem egyszer majd megszűnik az utolsó kereskedelmi adó is. Talán az lenne a legszebb karácsonyi ajándék. A hangulatos filmeket meg majd megoldjuk máshogy….