Home » Blog » Karácsony előtti testületi ülés
DSC_0482

Karácsony előtti testületi ülés

A polgármester két fontosabb dolog miatt  hívta össze a testületet karácsony előtt 3 nappal: a nemrég megszavazott 2017-es költségvetéssel akadtak apróbb hibák, ezeket kellett rendezni. A második, talán még fontosabb ügy: Olláry Viktor is lemondott a KOMVak-ban betöltött pozíciójáról (igazgatótanács tagság). Ezzel pedig a három helyből kettő megüresedett (Ruman Patrikot már megválasztottuk elnöknek, kell még két tag), így döntenünk kellett a pótlásról.

Knirs Imre Szabó Róbert vízügyi mérnököt javasolja, aki Németországban, Drezdában él, és családi okok miatt több időt töltene Komáromban. Többen is hangosan megkérdezik, hogyan tudná megfelelően ellátni a feladatokat, ha nem is él itt? Ráadásul egy ilyen renoméval rendelkező szakember a németországi fizetések után mondhatni bagóért hajlandó ekkora felelősséget vállalni? Mondjuk, Szabó a bemutatkozásában leírta, hogy igen, ezért nem is értem ezeket a kérdéseket. Knirs Imre elmondta, hogy nem érti a felszólalásokat, hiszen végre vízügyi szakembert lehetne a tanácsba küldeni.

Keszegh Béla Kóňa Bohumírt, a hivatal pénzügyi osztályának első emberét javasolja. Ezt én is remek ötletnek tartom, hiszen Kóňa gyakran kritikus hangnemben szólal fel KOMVak ügyben, mellesleg a számokhoz is jól ért, és én is bízom benne.

Andruskó Imre pedig Korpás Péter képviselőtársunkat javasolja, aki ugyan informatikus, de többek szerint is megfelelő lenne erre a pozícióra. Korpás rögtön el is mondta, hogy ez a pozíció hatalmas felelősséggel jár, a tanácstagok a saját vagyonukkal felelnek a cégért, ezért a jelenlegi honorárum nagyon kevés, és ha a jövőben is így marad, akkor nem fogja vállalni.

A képviselők közül többen is felszólaltak, valaki megvédi a jelöltjét, mások pedig aggályokat fejeznek ki az egyes jelöltekkel kapcsolatban. Semmi extra, csupán a várható, klasszikus vita, némi személyeskedéssel megspékelve.

A szavazáshoz relative gyorsan, másfél óra alatt eljutottunk. A szavazás menetébe többen is belekötnek, de azért csak túljutunk rajta.

Korpás Péter – 11 szavazat

Szabó Róbert – 6 szavazat

Kóňa Bohumír – 17

Ez alapján meg is van a két új tag.

Kellemes Ünnepeket!