Home » Blog » Ismét Varga Tamás lett Komárom internetes császára
Untitled-1

Ismét Varga Tamás lett Komárom internetes császára

Az előző cikkemben azt kérdeztem tőletek, az eddigi (2 éves) teljesítményem alapján megválasztanátok-e újra képviselőnek? Persze, azért azt természetesen észleltem, hogy még mindig akadnak olyanok, akik másokat megpróbálnak hülyére venni és csalni a szavazásnál, de így is 86 százalék (421 szavazatból) gondolja úgy, hogy a következő ciklusban is maradnom kellene.

Nos, köszönöm szépen! Ugyanakkor őszintén remélem, hogy nem szimpátiából, hanem tényleg az elvégzett feladatok alapján nyilvánítottátok ki véleményeteket, hiszen számomra csak az a fontos. Szimpatikus városatyákkal és polgármesterekkel ugyanis már tele a padlás.

Ami pedig a főnöki jelölteket illeti, világosan kirajzolódik: Varga Tamás az interneten továbbra is nagy népszerűségnek örvend és valószínűleg a való világban is többen vannak a kedvelői, mint az ellentábor. Keszegh Béla, jelenlegi alpolgi meg úgy kapta a második legtöbb szavazatot, hogy az interneten szinte láthatatlan.

Ami viszont nagyon fontos: a szavazók 38 százaléka új arcot akar, és leszámolna az utóbbi 20-30 év politikai figuráival. Ez pedig az elmúlt időszak “áldásos” tevékenységének ékes bizonyítványa. Lehet ezt persze magyarázni, csűrni, csavarni, de egyes felvetésekkel ellentétben nem egy mezei blogger és annak irományai tehetnek arról, hogy ilyen a képviselők, polgármesterek megítélése, hanem sokkal inkább a tények, a kézzel (nem) fogható tapasztalatok.

A dunatáj.sk is indított egy hasonló szavazást, ahol több nevet dobtak be a kalapba. Varga Tamás ott is tarolt, ami viszont elkeserítő, hogy a populizmus és az “üres beszéd – zéró tett” kombináció valamiért Komáromban is hódít. Olyan emberek kaptak több tucat szavazatot, akik dumán kívül az életben soha semmit nem tettek, ez pedig még akár veszélyes is lehet. Ezeket a jelölteket nem fogom egyenként jellemezni, nem is az én tisztem, inkább csak csendben bízom abban, hogy a valóságban sokkal kisebb a támogatottságuk.

Ugyanis ép ésszel felfogni nem tudom, egyesek mivel szolgáltak rá akár egy karikára is. Bár, nem szokatlan a jelenség…

Összességében elmondhatjuk, hogy a komáromiak, mint mindig, megint változást akarnak, de egy réteg ezzel a fogalommal nincs tisztában, vagy egyszerűen csak nem lát tovább az orránál. Pedig nagyon egyszerű lenne a történet, csupán jobban oda kellene figyelni, és nem kéne bedőlni mindig valaminek, valakinek. Változás alatt pedig csakis a javulást lehet érteni, és ott kizárólag komoly emberek jöhetnek számításba, nem ötperces mitugrászok, vagy éppen mentális problémákkal küzdő helyi “rocksztárok”.

Én nem mondom, és nem is mondhatom meg, kit kellene választani, mert az mindenkinek a magánügye. Arra viszont felhívnám a figyelmet, hogy Komárom évtizedes szenvedéseit nem az üres frázisok, nem a populista nyomulás, és még csak nem is a beteges szidalmazás fogja megváltoztatni, hanem az egészséges, hangsúlyozom, EGÉSZSÉGES (!!!!!) összefogás, egy arra méltó vezető mögött.

Nem kell ugyanis egymásra néznünk, miközben a közös szekerünket ugyanabba az irányba toljuk. A lényeg, hogy együtt érjünk a célba, hiszen csak ez mentheti meg a várost a további pusztulástól.