Home » Blog » Denevér kolónia Komáromban
Untitled-1

Denevér kolónia Komáromban

Ezúttal a Király Püspok utca (az idősek otthona melletti) sarki panelházából keresett meg egy lakó, hiszen már régóta küzd egy elég kellemetlen helyzettel, amit mára már kilátástalannak tart. Próbáljunk meg neki segíteni valahogy!

Íme a levél:

“Szia! Bocsi, hogy így ismeretlenül zargatlak, csak már minden fűszálba kapaszkodva gondoltam írok Neked. Olyan problémával fordulok hozzád, hogy a panelház, amiben lakom, már jó pár éve a denevérek megszállása alá került, viszont most jutottam el arra a pontra, hogy besokalltam. Konkrétan az a helyzet, hogy valahogy befészkelték magukat a panelba, és az ősz kezdetétől a tél közepéig itt tanyáznak, nem kis problémát okozva. Én a blokk szélén lakom, az ágyam telibe a szélső fal mellett van, és minden este 20 órától hajnali 5-6-ig koncerteznek. Őrült hangos visítással és kaparással vannak, szinte már várom, mikor törnek be a lakásba. Mintha az agyamat kaparnák és mintha a bőrüket nyúznák olyan hangos őrjítő visítással vannak.

Egész éjjel ródeóznak, mellettem alszik a kislányom is, aki hatszor ébred fel, rosszakat álmodik, rólam ne is beszéljünk, mert én semmit sem alszok tőlük. Nekem dolgoznom kell, gyereket nevelnem, viszont ha fáradt, álmos vagyok, ideges vagyok, szóval az egész létünket őrjítik meg. Voltam a  “bytové družstvon”, ott kaptam egy telefonszámot egy hölgyre, akinél panaszkodhatok, és akit nem tudok utolérni. Megoldással pedig nem is nagyon kecsegtettek, mivel ugye VÉDETT ÁLLATOKRÓL van szó.

Én már nem tudom, kihez, mihez forduljak, hogy véget érjen ez a rémálom. Ha beszigetelnék a blokkot, az megoldás lenne, de olyan emberek laknak ebben a házban, akiket 15 éve nem tudunk rábeszélni a szigetelésre. Ha ez még évekig így folytatódik, én megőrülök. Segítségedet szeretném kérni, ha esetleg írnál erről, amire felfigyelnének az emberek, ha esetleg volt már valaki hasonló helyzetben, mit lehet tenni, hogy lehet őket átköltöztetni vagy tudomisén bármit csinálni csak eltüntetni. Nagyon hálás lennék.

Előre is nagyon köszönöm ha foglalkozol az ügyemmel!”

Nos, egy kicsit nyomoztam én is. Valóban nem szabad bántani a denevéreket, és elég sok fórumon leírták, hogy nagyon szűkös a megoldások tárháza. Volt olyan vélemény is, mely szerint ki kell lesni, amikor mind kirepül, és amíg vissza nem térnek, az összes rést be kell foltozni. Amennyiben nem jutnak vissza a helyükre, odébbállnak. De a szigetelés is megoldás, csakhát az egész blokknak rá kéne erre bólintania. Léteznek ultrahangos ketyerék is, de azok is hangot adnak ki, és nem száz százalékosak.

Esetleg valakinek lenne valami HASZNÁLHATÓ ötlete? (füldugóval, és hasonló poénbombákkal kíméljetek meg)

Hozzászólások

  1. […] érdekes írás – Gerzsont, azaz Kovács Dávidot képviselőt egy Király Püspök utcai, kétségbeesett lakó kereste meg. Az illető az idősek otthona melletti sarki panelházban él – amelyet […]