Home » Blog » Annyira rossz, hogy már jó lehet?
Untitled-1

Annyira rossz, hogy már jó lehet?

Bevezető tanmese: Korábban egy alkalommal Vágó István volt a Komáromi Szalon vendége. Az ismert tévés (később politikát is ízlelgető) műsorvezető a szkeptikusok társaságát képviselte, és arról vitatkozott a másik két meghívottal, hogy szerinte nincs Isten. Volt ott egy nagyon jófej teológia tanár a Selye egyetemről, kinek nevére már sajnos nem emlékszem, ugyanakkor Vágót igencsak megizzasztotta.

A beszélgetésben a magyar médiaszemélyiség egyszer csak azt vetette fel, hogy mi van akkor, ha pl. a portugál és a brazil focicsapat játszik egy világbajnokság fontos mérkőzésén? Mindkét gárda tagjai ugyanahhoz az Istenhez imádkoznak, ráadásul portugálul. A meccset azonban mégiscsak az egyik csapat nyerheti meg. Akkor a vesztes rosszabbul imádkozott, vagy talán rosszabb emberek azok?

A vallás képviselője egy kérdéssel válaszolt: honnét tudja Vágó, hogy mit üzent Isten a vereséggel? Honnét tudja egy földi halandó, hogy az a vereség a későbbiekben nem válik majd a csapat javára?

Nos, ennek kapcsán rögtön be is villanhat nekünk a katasztrofális 8:1-ünk, ami miatt a magyar focidrukkerekben egy világ dőlt össze. Szégyelltük magunkat, fogtuk a fejünket, temettük a futballt. Ugyanakkor ha nincs az a pofon, akkor elzavarták volna a semmirekellő, mindent megmagyarázó régi edzőt, hogy jöhessen egy Dárdai Pál, aki ha vízen nem is tud járni, de újra hitet vert belénk? Hit után jött a szerencse is, és újra kiegyenesedve tudtuk énekelni teli torokkal a himnuszt. A teret megnyitotta, és ugyan már egy másik edzővel, de 40 év után újra ott leszünk az Európa bajnokságon.

Itt érkezünk meg a mostani választási eredményhez. Kellett ez nekünk? Kellettek nekünk! A sokadszor leporolt teljesen hiteltelen MKP-s arcok, akik úgy gondolták, hogy majd pár fiatal berántja őket, aztán lehet muzsikálni tovább. A rövid pályafutása alatt megfáradt Híd, amely csak Bugár Béla személye miatt létezik, de nem igazán tudnék sok érdemet a nevük mellé sorolni. Persze, ennek mindig megvolt a jól magyarázható oka. Most pedig az emberk azt mondták, hogy ebből már elég lesz. Nem vesszük be a maszlagot. Sokan inkább távol maradtak, akik meg elmentek, azok minden szemüket becsukva, fogukat összeszorítva dobták be azt a rohadt cédulát.

Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy most már elege van ebből a “sok szar dumából”, hogy csak rajtunk múlik, meg hogy ha távol maradsz, akkor másra szavazol, meg el kell menni, meg össze kell fogni. Stb. Ja és persze meg mi Magyarok! Nagy M-mel. Hát mennyiszer lehet még ezt a békát lenyomni az emberek torkán? Mennyiszer kell még ezzel a szöveggel elmenni szavazni? Igen, én is rájuk szavaztam, de tuti, hogy ebben a felállásban utoljára. Egy Berényi vezette pártra, akire még egy cserkészcsapatot sem mernénk rábízni. Akinek olyan karizmája van, mint egy Junoszty televíziónak. Aki 26 éve ott csücsül, de mégis mit tett le az asztalra? Aki alapállásból alkalmatlannak tűnik, hogy rendet rakjon egy párton belül és összefogja a bandát. Bugárról mondhatunk sok negatív dolgot, de ebben ő mégis fényévekkel előbbre van. Szóval az ismerős csak azt mondta: “Még hogy nekem legyen lelkiismeret furdalásom emiatt? Miért nem azoknak, akik már számtalan lehetőséget kaptak, és mindig csak a duma maradt. Akik most is csak a sminket akarták divatosabbra csinálni, de az arcok maradtak. Pedig már Hofi is megmondta: „ha nem megy a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni.”

Szimbolikus és teljesen értelmetlen volt az MKP harca az ÚjSzó ellen. Az nem kérdés, hogy az ÚjSzó a Híd fele billen, ami még akkor is igaz, ha több újságírója is érzi, hogy ez egy kicsit gáz.  De mégis mi értelme volt összeveszni a lappal? Ahelyett, hogy a lehetőségeket keresték volna, inkább támadták az egyetlen magyar nyelvű napilapot. Odáig mentek, hogy lemondásra biztatták az előfizetőket! És a választások után mégis mi lesz? Kiheréljük az egyetlen napilapunkat? Ez volna az eredmény, vagy a közösség érdeke? Mert az MKP vezetés annyira tapló, hogy hosszú évek alatt nem volt képes összehozni egy tisztességes lapot/napilapot.

Magyarországról még a DAC fociakadémiára is jut 300 millió forint, de egy becsületes, nemzeti gondolkodású lapra meg nincs kapacitás? És az az MKP oktatja ki az ÚjSzót, ami minden hozzá köthető médiafelületet csakis pártmédiaként használ, ahol csak az MKP a jó, a Híd a gonosz, csak egyoldalú vélemény jelenhet meg, ahol a vélemény és a tények keverednek? Az MKP úgy kritizál egy (ugyan elbillenő) az újságírás fontosabb szabályait betartó, a véleményeknek minden oldalról teret adó lapot, hogy közben egy saját példát sem tud felmutatni a korrekthez kicsit is közelítő médiumhoz. Király Zsolt féle Körképet tolnak, ami kimerül a Híd szidásában. És még abban is alacsony színvonalú.

Az MKP-nak ez a története egy jelenség. Ezért szimbolikus, és nem csak a rombolása miatt. Sok dologban van így, hogy nem tud alternatívát kínálni, csak abban merül ki, hogy a másikat szidja. A magyar államtól nagy pénzeket kapva, állami támogatásokból élve, csak ennyire futja. Merthogy ilyen kövület vezetők mellé és ilyen gondolkodásmód mellé az értelmes nemzeti gondolkodásúak sem akarnak csatlakozni. Így maradnak a dohos rendszerből élők. A régi idők romjaira viszont már nem lehet építkezni.

A nap jó híre, hogy Berényi lemondott. Remélem, viszi magával a bandáját is. Nagyszombati alispánként még azért akad kenyérre való, de esetleg Budapesten a Nemzetstratégiai Intézetben kaphatna egy kis irodát, ahol lehetne néhány millió forinttal gurigázni. Néhány konferencia, jó kis szendvics. Kövér Lacival egy közös fotó. Csak már menjen, mert ez a mostani eredmény legalább erre jó. Hogy bízzunk abban, hogy eltakarodnak, és lesz egy Dárdai aki szemen köpi a régi szakmát.  Aki végre értelmes hangon leül tárgyalni másokkal és nem ellenséget keres. Aki hitet ver belénk. Aki nem engedi hogy ilyen legyen a komáromi MKP, hogy a beltenyészet elnökség a saját városi képviselőivel is háborúzik és csak a hangulatot kelti. Aki egyéniségeket visz a csapatba, nem ostoba alkalmatlanokat, akik csak szégyent hoznak ránk, ha a tévében megszólalnak.

Első körben el lehet adni a pozsonyi pártszékházat (Kotleba lehet megveszi) és le kéne költözni oda, ahol a potenciális szavazók vannak. Nem kell félni, nem harapnak. Csak már nagyon unják, és tele a tökük. Meg kell őket hallgatni és el kell kezdeni dolgozni. De csakis hiteles emberekkel. A lúzer túlélőket remélem a mostani eredmény elsodorja, megtanulják végre, hogy a pártlogó már nem elég a sikerhez.

Legalább erre jó lehet ez a nagy pofon. Mivel lehet, a Jóisten a mostani csúfos vereséggel sem bántani akart minket. Csak segíteni.