Home » Blog » Aki nem velünk, az ellenünk!
cropped-newspaper-568058_960_720

Aki nem velünk, az ellenünk!

A körülményeket, fejleményeket tekintve ez lehet a jelszó akkor, amikor az egyes pártocskák olyan helyzetbe kerülnek, hogy nagy részben rajtuk múlik, ki és mennyi pénzt kaphat a különböző támogatási rendszereken keresztül. Objektivitás? Szakma? Esetleg nagylelkűség? Ugyan, kérem!

Lojalitás, szervilizmus, pecsenye sütögetés! És sajnos mindegy, ki bólogat a kérvényekre. Legyen az az MKP, vagy akár a MOST-HÍD, a haverokat mindig kitömik, mint a libát, az ellenpólus pedig érje be konccal, vagy még azzal sem. 2017 van, és még mindig így mennek a dolgok.

Beza.

Egyébként ezen még nem is kapnám fel annyira az iszapot, hiszen az évek során belém nevelték, természetes dologgá tették az efféle szelekciót, de mondhatnám úgy is, hogy megszoktam már. Illetve, megszoktuk, csak akkor tessék ne mellébeszélni, hanem karakán módon kiállni, és eloszlatni minden kételyt: pénzt (mondjuk állami támogatást) csak az kaphat, akinek a torkáig barna festékes a szája, de minimum a nyelve hegyén ott virít az alsó fertályból kikapart gesztenye.

Nem titok, én a Delta hetilap munkatársa (sportszerkesztő) vagyok, s bár a feljebb említett okok miatt sosem pályáznék mondjuk kultúrpénzekre, az újság tulajdonosai mégis megpróbálkoztak ezzel. Gondolták, minden egyes cent jól jön. A magyarok által legsűrűbben lakott régió vezető hetilapja azonban egyetlen kanyit sem kapott. Sőt, azt is megtudtam, hogy a Delta kérvénye már az ún. szakbizottság elé sem került, hiszen valakik még előtte eldöntötték, vagy esetleg (?) rájuk szóltak fentről, hogy a folyamodványt le kell söpörni, a kukába kell dobni. Mert még a végén a bizottság mégis adott volna valamit, az meg, úgy tűnik, égszakadást és földindulást idézett volna elő.

Érdekes fejlemény, főleg annak tudatában, hogy a nemrég Komáromban lezajlott hidas pöffeszkedésen még a párt elnöke is szidta a lapot, pedig a nyakamat rá merném tenni, hogy nem is olvassa. Vajon ki és mit súghatott a fülébe? Nos, nekem van egy tippem, de róla azt mondják, hogy rettenetesen kicsinyes, egoista és főleg bosszúálló is egyben, ezért a nevét nem írom le. Amennyiben jók a megérzéseim, a történtek is csak engem igazolnak, de úgy vagyok vele, ha valakinek ettől lesznek szebb álmai, ámen. Arra tanítottak ugyanis, hogy mindig legyek nagyvonalú.

Ugyanakkor csoda, hogy felmegy a vérnyomásom, amikor azt csiripelik a madarak, hogy az egyszer szebb napokat látott, szintén Komáromban székelő, a jelenben viszont hidas lakájmédiummá degradálódó felvidéki magyar portált meg kitömik egy talicska zsetonnal? Sok sok ezer euróval? Miért? Tán ők többet tesznek a kisebbségi kultúráért? Például a frekventáltan megjelenő, hídsimogató propagandával?

Nyavalygásnak tűnhet, amit írok, de valójában nem az. Ha belegondolunk, a történet nagyon szomorú, hiszen közpénzről beszélünk. Mert még ha a sajátjukat osztogatnák ilyen ocsmányul szelektív módon, egy szót sem szólok, de ugye nem erről van szó. Látjuk ugyanis, mi a trend: a pártok a magyarországi elittől példát véve buzgón igyekeznek minden egyes hírközlőt vagy maguk mellé állítani, vagy megvenni, vagy sajátot létrehozni, ez mellett pedig ellehetetleníteni, vagy éppen éhen dögleszteni mindenkit, aki nem veszi be a párt által diktált maszlagot.

Ahelyett, hogy végre azt tennék, amire a nép a felhatalmazást adta. Ez pedig nem a haverok felhizlalása, és a máshogy gondolkodók eltiprása volt.