Home » Blog » A testületi ülés folytatása
DSC_0482

A testületi ülés folytatása

A múlt heti ülés folytatásaként a komáromi járdák ügyével indítunk. Szóval, ez arról szól, hogy a nagy útfelújítási projekt keretén belül az az utca (Lehár) is fel lesz újítva, ezért ott felszabadul 150 ezer euró, amit a város járdáinak felújítására fogunk fordítani. 

Szabó Béla a pénzügyi bizottság elnökeként ismét kifogásolta, hogy nem tárgyalhatták meg az ügyet, ugyanakkor hozzátette, hogy az igaz, hogy a 150 ezer eurót már egyszer jóvá hagyták útfelújításra. Korpás szerint le kéne vonni az anyagot, mert erősen függ a komplex felújítástól, amire még csak szándéknyilatkozat van, de végleges határozat nincs. Ha az nem megy át, akkor ugyan lesznek új járdák, de még a Lehár utca sem lesz felújítva.

Andruskó csatlakozott Szabóhoz, ráadásul a szívére is vehette, amit az előző cikkemben írtam, pedig abban róla nem is beszéltem, rá nem is céloztam. Magára vette. Ez van.

Keszegh elmondja, hogy jó lenne, ha a járdák felújítására koncentrálnánk, és nem vesznénk el a részletekben. Bár nem pontosan így mondta, de szerintem arra gondolt, hogy ebbe ne vigyünk bele személyes emóciókat, hanem teljesítsük a lakosok kérését, igényeit. Egyetértek. Kár úgy viselkedni, mint egy sértődött kisgyermek. Nem ezért küldtek ide minket az emberek.

Gajdáč támogatja az ügyet, de kéri a hivatalt, hogy részletesebben dolgozzák szét, pontosan hány négyzetméterről van szó, stb.

Varga Tamás kijelentette, hogy egyáltalán nincs ellénre az útfelújítás, csupán az előkészített anyaggal van gondja. Később ő is aggódik egy kicsit a Lehár utca miatt.

Végül kisebb módosítással átment. Kezdődhet a járdafelújítást.

Ezután 2-2 ezer euró támogatást szavaztunk meg a Národne Matičné Slávnosti és a Komáromi Nyár elnevezésű programra. A hivatal elég ciki helyzetbe hozott, mert a Matica már április végén beadta kérvényét, ennek ellenére az valahol elkallódott, nem került hozzám, és a testületi ülés előtt tették le az asztalra. Nem akartam tönkretenni Černekék akcióját, hiszen nagyon sok látogatót hoznak majd a városunkba, ugyanakkor le kellett volna vonatnom az anyagot. Ehelyett én futkostam, mások helyett gyorsan elkészíttettem a dokumentumokat, hogy lehessen erről szavazni, és hajszál híján teljesen hülyét csináltam magamból, miközben ez a városvezetés sara volt. Nos, legközelebb lesöpröm az ilyen anyagokat, nem lesz pardon. Sőt, a testület előtt elém rakott dokumentumokról szavazni sem fogok. Engem még egyszer ilyen helyzetbe a hivatal nem fog hozni. Vagy megkapom időben az anyagot, vagy ignorálni fogom. Ennyike. 

Azért észlelem azt a mérhetetlen szeretetet, ami néhány képviselőtől felém árad, dehát már mondtam sokszor, hogy nem barátkozni jöttem. Less Karcsi például egészen egyszerűen, mint a suliban, feleltetett az idegenforgalmi bizottságban betöltött tevékenységemmel kapcsolatban, ami nem is a témához tartozott, de ha már megtette, készségesen feleltem, pedig nem is kellett volna. Remélem, kimerítő választ adtam a kérdéseire. Az idegenforgalmi bizottság másfél év alatt többet tett le az asztalra, mint az előző kettő nyolc év alatt, éppen ezért úgy gondolom, hogy bár nem vagyok tanult idegenforgalmi szakember, a lehetőségeinkhez képest jó munkát végzünk. Kemény meló árán létrehoztunk egy régiós turisztikai szervezetet, nameg a Komáromi Nyár programsorozatot, ahol tavaly minden hétvégén, két hónapon keresztül kint voltam, hogy személyesen ellenőrizzek mindent, és a munkában is oroszlánrészt vállaltam. Úgy tűnik, ezt sokan elfelejtik, de már megszoktam. Nem gondolom, hogy engem kellene felkérdezni, de bármikor állok az érdeklődők rendelkezésére. Bármikor.

Folytattuk a 2015-ös év gazdasági eredményeinek értékelésével – a) Idősek otthona, b) Városi Művelődési Központ, c) COMORRA SERVIS

Persze a kötelező vitaköröket abszolválni kellett, de minden átment.

Aztán a Comorra Servis kéréseivel folytattuk. Megszavaztuk.

Ezútán lakásokat utaltunk ki.

Később a főellenőr jött aki beszámolt az ellenőrzésekről.

Aztán Kóňa jött a 2015-ös év gazdasági értékelésével.

Ezután a “Kérvények és javaslatok pénzügyekben” programpont jön.

A KomVakkal megyünk tovább. Andruskó Imre felvetette, hogy attól fél, hogy a KomVakot privatizálni fogják, de Balogh Zsolt, a KomVak igazgatótanácsának elnöke lesöpörte ezt a felvetést, és komolytalannak titulálta. Később Domonkos, az igazgatótanács tagja, gazdasági szakember, érthetően és emészthetően reagált a felvetésekre.

A fenti programpontokat néhány hozzászólás után elfogadtuk, tudomásul vettük.

Ma sem végeztünk, két hét múlva lesz az újabb ülés.