Home » Blog » A nem szavazók is döntenek Komárom sorsáról!
Untitled-1

A nem szavazók is döntenek Komárom sorsáról!

Ha létezne a kifogásgyártó világbajnokság, városunk egészen biztosan stabil résztvevő lenne, sőt, az élvonalhoz tartozna. Mi ugyanis mindig el tudjuk mondani, mi miért nem jó, mi hogyan nem fog működni és mit miért ne csináljunk meg inkább! 🙂

Reggeltől estig képesek vagyunk kritizálni, szidni mindent és mindenkit azzal takarózva, hogy mi csak jót akarunk, de amikor VALÓBAN beleszólhatnánk a közügyek menetébe, akkor kitaláljuk, hogy inkább teszünk rá magasról, mert ÚGYSEM VÁLTOZIK SEMMI.

November 10-én – bármennyire is közhelyesen hangzik – bizony TEHETÜNK valamit a városunk jövőjéért. Egy komáromi lakos számára sem lehet közönbös az, hogy ki diktál majd a következő négy évben! Éppen ezért azt gondolom, félre kellene tenni azokat a gyakran ismétlődő mondatokat, hogy:

– Ezek csak ugyanazok!
– Mind csak a pénzért megy oda és leszarják az embereket!
– Választások előtt megígérnek fűt-fát, aztán egy héttel utána meg sem ismernek az utcán!
– Korrupt rohadék mind!
– CSAK a VÁLYÚ!
– stb.

El kell menni SZAVAZNI. Hogy miért?

Egyrészt hiba lenne általánosítani. A képviselői székekért Komáromban 70, a polgármesteriért pedig 6 jelölt indul, köztük egy rakás új arc, és egészen egyszerűen nem tudom elhinni, hogy akár még a legszkeptikusabb polgár is ne találna köztük legalább egy embert, akit ismer, akiben megbízik. Ha pedig van ilyen, AKÁR EGY is, akkor már miatta érdemes elmenni, hiszen egyrészt egyetlen név bekarikázásával is érvényes szavazatot ad le, másrészt meg esélyt ad az illetőnek, hogy ő üljön bent a városházán, ő képviselje a választókat, ne pedig egy 30 éve bent poshadó, a temetőbe a testületi ülésről eltávozni tervező matuzsálem.

Másrész, bár az otthon maradás is egy vélemény, ne essünk tévedésbe: a 25 képviselő és a polgármester így is, úgy is meg lesz választva. Ha bárki azzal nyugtatná magát, hogy ő otthon maradt, tüntetőleg vagy érdektelenségből nem vett részt ebben a “színjátékban”, ezért nem is felelős a történtekért, hát ORDAS NAGYOT TÉVED. Ebben a buliban ugyanis mindenki benne van. Nyakig. Eki elmegy szavazni, és az is, aki nem.

Megpróbálom egyszerűbben elmondani: aki otthon marad, az egészen egyszerűen MÁSOKRA BÍZZA A DÖNTÉST. Lehet ezt csűrni, csavarni, de a lényegen nem változtat. Ha Jóska, Pista, Mari néni nem szavaz, majd Peti, Sanyi és Irma dönt helyette is. A végeredményt pedig Jóskának, Pistának és Mari néninek is el kell viselni, négy éven keresztül. S mivel tétlenül hagyták, hogy ez megtörténjen, UGYANÚGY FELELŐSEK ők is.

Az alibizmus tehát nem nyerő, s ha már mindenképpen érintettek vagyunk, úgy a jobb, ha rászánjuk azt a 10-20 percet, és elmegyünk szavazni. Élünk az alkotmányos jogunkkal, beleszólunk a saját, a gyermekeink és az unokáink jövőjének alakulásába. Még akkoris, ha csak egyetlen jelöltet tudunk jó szívvel karikázni.

Legyen tehát minél magasabb a részvételi arány! Hajrá Komárom!

(ui: természetesen mindenkinek szíve joga azt tenni, amit csak akar. Cikkemben csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a távolmaradás nem mentesít a felelősség alól)