Home » Blog » A béke időszaka
Untitled-1

A béke időszaka

December elsején az jutott az eszembe, hogy amit Petőfinek az ősz, nekem inkább ez az időszak jelenti. Persze, még véletlenül sem óhajtom magam nemzetünk egyik leghatalmasabb rímfaragójához hasonlítgatni, viszont amikor a téphető kalendáriumban már csak az utolsó lap díszeleg, az bizony szép, mint mindig, énnekem.

Ebben a periódusban egyre inkább a hatalmába kerít egy különlegesen megmagyarázhatatlan érzés, de talán mégis sejtem az okát. Az emberben ugyanis a gyermek soha nem veszik el, még talán akkor sem, ha már életünk delére is nehezen emlékezünk vissza, vagy ha nyomorúságunkban éppen háborút folytatunk az egész világ ellen.

Az ablakba rakott csizma, a télapó, a hófehér táj, a karácsonyra való lázas készülődés, majd a mézeskalács és a fenyőfa illata, a családi vacsorák, meghitt beszélgetések és egymás ajándékozása, melyet rövid pihenő után a pezsgő puffanása, a rég látott barátok, rokonok, az őszinte ölelések, az elvesztett szeretteinkkel eltöltöltöt varázslatos pillanatok felidézése és az új fejezet kezdetét jelentő tüzijáték fénye éreztet, mind-mind eszünkbe juttatja az első igazán szép emlékeinket, melyeket szerencsés esetben egy kicsit minden évben újraélhetünk. A szívekbe a legnagyobb eséllyel ugyanis ilyenkor költözött, még ha csak átutazóba is, maga a béke, az embernek pedig ez jelenti a boldogságot, ugyanis a béke a szeretet egyik legközelebbi szinonimája.

Őszintén kívánom mindannyiotoknak, hogy ebben az időszakban reggel a tükörbe nézve minél gyakrabban lássátok meg azt a gyermeket, akik valaha voltatok, és ne féljetek utat hagyni annak a könnycseppnek, mely éppen azoknak az érzéseknek a hatására csordul majd ki, melyeket elfeledni véltetek. S ha már megtörténik mindez, nagyon fontos, hogy segítsetek másoknak is átélni, hiszen mindenki megérdemli az isteni örvendezés pillanatait. Erre a Földre ugyanis ezért születtünk, és nem másért.

Engedjétek meg magatoknak, hogy őszintén, korlátok nélkül szerethessetek és boldogok lehessetek! Csodás decembert mindannyitoknak! 🙂